Pakistan'a yardım vergiden düşecek

Baklanlar Kurulu kararı ile iş adamlarının yaptıkları yardım vergi matrahında değerlendirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün aldığımız Bakanlar Kurulu kararına göre iş adamlarımızın yaptıkları yardım (Pakistan'a yardım) vergi matrahında değerlendirilebilecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında, Pakistan'a yönelik yardım kampanyasını değerlendirdi.

Pakistan için Başbakanlık hesabında toplanan paranın 22 milyon lirayı bulduğunu belirten Erdoğan, geçen hafta cuma namazından sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyada da 30 milyon lira civarında yardım toplandığını anlattı.

Kampanyanın bu hafta da devam edeceğini ifade eden Erdoğan, 20 vagonluk iyi niyet kervanının ve 50 TIR dolusu yardım malzemesinin yola çıktığını söyledi.

Eşi Emine Erdoğan'ın, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve bir grup kadın ile Pakistan'a gideceğini bildiren Erdoğan, bu heyetin 2-3 gün bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Erdoğan, kendisinin de kampanyadan sonra Pakistan'a gitmeyi düşündüğünü belirtti.

İş adamlarına, hayırseverlere çağrıda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün aldığımız Bakanlar Kurulu Kararına göre yardım yapan iş adamlarımızın yaptıkları yardım, vergi matrahında değerlendirilebilecek. Dolayısıyla vergi matrahından da düşeceğinden iş adamlarımız için bu yönden de bir kolaylık getirelim istedik. Mübarek Ramazan ayında keselerini açarlarsa hakikaten çok mağdur, çok mazlum durumda durumda  olan Pakistan'ın imdadına Türkiye'nin yetişmesi çok anlamlı olacaktır. Zira Dünya hala beklenen duyarlılığı göstermedi."

Bu konularda ilginizi çekebilir