Pamuk ihracatına 'acil vergi' isteği

Artan pamuk fiyatlarından rahatsız olan tekstil ihracatçıları, Türkiye'nin elindeki pamuğu ucuza satmaması için ihracata vergi konulmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Pamuk fiyatlarındaki artış tekstilcileri harekete geçirdi. Dünyada bol olması beklenen üretim artışının gerçekleşmediğini, bu nedenle pamuk bulmakta sıkıntı yaşandığını belirten İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin elindeki pamuğu da ucuza satmaması gerektiğini söyledi.
Gülle, hem ucuza satış olmaması hem de yerli sanayicinin pamuk ihtiyacının bir kısmının karşılanabilmesi için pamuk ihracatına vergi konulmasını istedi. 
Son zamanlarda Türkiye'nin pamuk ihracatında artış olduğunu belirten İTHİB Başkanı Gülle, “Uzakdoğu'dan ve Hindistan'dan alıcılar Türkiye'den pamuk araştırıyorlar. Dünyanın en büyük üreticisi Hindistan bile pamuk ihracatına yüzde 15 vergi koydu. Türkiye'nin elindeki bu pamuğa sahip çıkması lazım.
İlk 6 ayda gerçekleştirilen pamuk ihracatı 80 bin ton. Bir an evvel önlem alınmazsa bu rakam yıl sonuna kadar ikiye katlanacak” diye konuştu.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir