Pandır, TOFAŞ CEO'luğunu bırakabilir

Tofaş'a yakın çevreler CEO Ali Pandır'ın 2012 yılında görevi bırakabileceğini belirtiyor. Ali Pandır'ın ardından Tofaş'ın direksiyonuna kimin geçeceği ise henüz belli değil.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin ve Koç Grubu'nun en önemli şirketlerinden biri konumundaki Tofaş'ta bu yıl içinde CEO değişimi yaşanacağı öne sürüldü.

Tofaş'a yakın çevreler CEO Ali Pandır'ın 2012 yılında görevi bırakabileceğini belirtiyor. Ali Pandır'ın ardından Tofaş'ın direksiyonuna kimin geçeceği ise henüz belli olmadı.

Ancak, kulislere sızan haberlerde, Ali Pandır'ın ardından gelecek ismin Fiat Başkanı Sergio Marchionne ile yapılacak görüşmenin ardından belirleneceği kaydediliyor.

Fikir ayrılığı mı var?

Otomotiv Editörümüz Gültekin KARA'nın edindiği bilgiye göre Sergio Marchionne ile ilk görüşme yarın yapılacak. Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen'in, bugün Detroit Otomotiv Fuarı'na katılmak üzere ABD'ye gideceği ve fuarda Fiat Başkanı Sergio Marchionne ile görüşeceği öğrenildi. Kulislere göre görüşmede Pandır görevi bıraktıktan sonra oluşacak yeni dönem değerlendirilecek.

Kulislerde konuşulanlara göre Tofaş'ın üretim ve satış rekoru kırdığı bir dönemde Pandır'ın ayrılma kararı almasının ardında Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen'le yaşadığı fikir ayrılıkları yatıyor. Ancak Tofaş'ın son 15 yılına bakıldığında yaklaşık 5 yılı aşkın süre görev başında kalarak en kritik virajlarda firmanın direksiyonunda oturan Pandır'ın fikir ayrılığı olmasa bile ayrılma kararını aldığı belirtiliyor.

2006 yılında Tofaş'ta Alfredo Altavilla'nın ardından CEO koltuğuna oturan Ali Pandır, Türkiye'ye gelmeden önce General Motors bünyesinde Asya-Pasifik ülkelerinde önemli pozisyonlarda bulunmuştu.

'Fiat getirdi' denilmişti

Ali Pandır'ın yönetimindeki Tofaş, önemli bir atılım yaparak otomotiv dünyasında bir devrim sayılabilecek Minicargo projesini hayata geçirmişti. Minicargo'nun büyük bir başarı kazanmasının ardından Tofaş, her yıl kendi rekorunu kırarak sadece Türkiye'nin değil tüm Fiat dünyasının en önemli oyuncusu konumuna gelmişti.

Pandır'ın Türkiye'ye geldiği dönemde atama kararı spekülasyonlara neden olmuş ve "Fiat'ın isteği ile başa geçti" yorumları yapılmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir