Partiden ihraç edilen MHP'li İrbeç: Genel Başkanlığa adayım

Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen MHP'li İrbeç, hakkındaki kararın usule, tüzüğe ve kanuna aykırı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, halen partisinin milletvekili olduğunu belirterek, "Genel Başkanlığa adayım" dedi.
İrbeç, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, MHP'den ihraç edilmesini değerlendirdi.
Kendisine verilen disiplin cezasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "tutumundan" kaynaklandığını öne süren İrbeç, "Sayın Genel Başkan, sorunlara çözüm arama gayretimi, 'disiplinsizlik ve dengesizlik' şeklinde niteleyerek, parti üyeliğinden peşinen çıkarma cezasını bizzat kendisi vermiştir" diye konuştu.
Milletvekilliği faaliyetleriyle ilgili her türlü disiplinsizlik iddiasının görüş ve çözüm yerinin TBMM Başkanlık Divanı ile ilgili partinin grup disiplin kurulu olduğuna işaret eden İrbeç, şöyle devam etti:
"Bu zorunluluğa rağmen, Parti Merkez Disiplin Kuruluna, açıkça yetki gasbı yaptırılarak bana partiden ihraç cezası verilmiştir. Disiplin Kurulunun her işlemi usule, tüzüğe ve kanuna aykırıdır. Tüzüğü kendileri çıkardılar fakat başta Sayın Genel Başkan olmak üzere soruşturma disiplinine ait kurallara kendileri bile uymadılar. Genel Merkezde oturarak, başka illerde olan şeylerle ilgili şahitlik yapılamaz. Bu şahitlikler sadece Genel Başkan'ın önceden verilmiş kararını desteklemekten öteye geçemez."
İrbeç, ihraç cezasına karşı hukuki itiraz hakkını kullandığını belirterek, "Halen MHP milletvekiliyim ve Genel Başkanlığa adayım. MHP'yi iktidara taşıyacak bir kadroyu bu yıl içerisinde görmüş olacaksınız. Parti tabanı ve delegelerden destek oldukça yüksek" iddiasında bulundu.
İrbeç ayrıca, Meclis TV'den aldığı ve kendisinin de bulunduğu MHP Grup toplantılarına ilişkin görüntüleri, dizüstü bilgisayar aracılığıyla basın mensuplarına izletti.
Bu konularda ilginizi çekebilir