Patentlerini 4,5 milyar dolara sattı

Nortel Networks, elinde bulundurduğu 6 bin adet patent ve başvuru hakkını aralarında Sony, Apple, Microsoft gibi devlerin de olduğu konsorsiyuma sattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STOCKHOLM/TORONTO - Kanadalı telekom grubu Nortel Networks Corp., yaklaşık 6 bin adet patent ve patent başvuru hakkını 4,5 milyar dolar karşılığında Apple, Microsoft, Ericsson, EMC, Research In Motion (RIM) ve Sony'nin oluşturduğu bir konsorsiyuma sattı.

2009 yılı Ocak ayında ABD ve Kanada'da iflas korumaya başvuran Nortel Networks'ün elinde bulundurduğu iletişim patentleri için, aralarında Google ve Intel'in de bulunduğu sektör devleri kıyasıya rekabet yaşadı.

Nortel'den yapılan açıklamada, şirketin kalan bütün patent haklarının satışı için düzenlenen ihalenin başarıyla sonuçlandığı ve bu patent portföyünün bir konsorsiyum'a 4,5 milyar dolar nakit karşılığında satıldığını duyuruldu.

Söz konusu konsorsiyumda Apple, EMC, Ericsson Telephone, Microsoft, Research In Motion (RIM) ve Sony yer alıyor.

Konsorsiyuma, RIM 770 milyon dolar, Ericsson ise 340 milyon dolar katkı sağlayacak. Patent anlaşmasının yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 6 binin üzerindeki patent ve patent başvuruları kablosuzdan optiğe, yarı iletkenlere kadar birçok teknolojiyi kapsıyor.

Satışın tamamlanması için ABD ve Kanada mahkemelerinin onaylaması gerekiyor. Mahkemelerin, 11 Temmuz'da söz konusu satışı görüşmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir