Patronlar silahların susmasını istedi

Koç ve Boyner, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında son yaşanan terör olaylarına da değindiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, terörün bu sıklıkta ve yoğunlukta can almaya devam ettiği taktirde, diğer konularda söyleneceklerin, yapılacakların bir anlamının kalmayacağını söyledi.

TÜSİAD YİK'in Bodrum'da yapılmasının planlandığını belirten Koç, "Ancak teröre kurban verdiğimiz şehit evlatlarımızın acılarıyla sarsılırken, bu konuya hak ettiği şekilde odaklanabilmek için toplantıyı İstanbul'a aldık. Terör bu sıklıkla ve yoğunlukta can almaya devam ederken, diğer konuda söyleneceklerin, yapılacakların hiç bir anlama kalmayacak. Kimsenin kimseyi anlayışla karşılamayacağı, hatta dinlemeyeceği bir ortam oluşacak. Bu sorun Türkiye'nin sorunudur. Hepimizin ortak sorunudur çözümü de hepimizin orta sorumluluğudur. Artık kınama ve lanetleme söylemlerinin ötesinde, konuyu bütün unsurlarıyla ele alan ve ortak akılla geliştirilecek yaklaşım ve eylemlere acilen ihtiyaç vardır. Çok boyutlu bir strateji, kurumla arasında tam bir eşgüdüm ve işbirliği iktidarıyla muhalefetiyle partiler üstü bir yaklaşım geliştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Boyner: Nasıl PKK'nın kontrol ettiği bir eylem planına uymak zorunda kalıyoruz?

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini, Türkiye'de bugün susması gereken yegane unsurun silahlar olduğunu belirterek, "Türkiye'nin nasıl olup da PKK'nın kontrol ettiği bir eylem planına uymak zorunda kaldığının, İmralı'nın ya da Kandil'in dağında oturan ve varlık sebeplerini savaşı sürdürmekte bulunanların ne olup da terörün ritmini tayin edebildiğinin bize anlatılması gerektiğine inanıyoruz. Gencecik çocukların neden öldüklerinin muhasebesinin şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Ölen bizim canlarımızdır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir