Pegasus filosunu genişletiyor

Filosuna yeni uçaklar alan şirket en genç Boeing 737-800 filosuna sahip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Pegasus Hava Yolları Yer İşletme Direktörü Boğaç Uğurlutekin, temmuzda teslim alacakları yeni uçaklarla filolarını 32'ye çıkartacaklarını söyledi.

Uğurlutekin, Savon Hotel'de düzenlediği toplantıda, 6 Kasım 2008 yılından bu yana haftanın 6 günü karşılıklı gerçekleştirdikleri Hatay-KKTC uçuşlarının ardından 10 gün öncede Hatay-İstanbul uçuşlarını başlattıklarını anımsattı.

Haftada 5 gün gerçekleşen Hatay-İstanbul uçuşlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Uğurlutekin, şunları kaydetti:

"İlgi nedeniyle haftada 5 gün gerçekleşen İstanbul-Hatay seferlerimizi 2 Temmuz'dan itibaren haftada 6 güne çıkaracağız. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaların sonucu 2008'de 4,4 milyon olan toplum yolcu sayımız 2009 yılında 5,9 milyona yükseldi. Böylece iç hatlarda yolcu sayımızda yüzde 4,4'lük, kapasitemizde ise yüzde 36'lık bir artış sağladık. Dış hatlarda ise 2009 yılında yüzde 67 büyüdük, iç hatlarda 18, dış hatlarda 20 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Temmuz 2010'a kadar teslim alacağımız yeni uçaklarla filomuzdaki uçak sayısını 32'ye çıkararak, en genç Boeing 737-800 filosuna sahip olacağız."

Konuşmanın ardından Pegasus tarafından Hatay'da en çok bilet satan seyahat acentelerine plaket verildi.

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve davetliler katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir