PepsiCo Avrupa bölgesi yüzde 4 büyüdü

Şirket, net hasılat ve ana faaliyet karında da yüzde 26 artış gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin de içinde bulunduğu PepsiCo Avrupa Bölgesi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü.

PepsiCo'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket, net hasılat ve ana faaliyet karında yüzde 26 artış gerçekleştirdi. Büyüme, şişeleme operasyonlarının (PBG ve PAS) satın alınmasının entegrasyonunu tamamlandığını ve ana sabit kur hisse başı kazancında yüzde 7 artışla ilk 6 aylık kar hedefinin aşıldığını gösterdi.

Şişeleme operasyonunun satın alınmasıyla, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu PepsiCo Avrupa Bölgesi'nde yüzde 4'lük büyüme oldu.

PepsiCo Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Indra Nooyi, yılın ilk yarısı için hedeflenen hisse başına büyümeyi aşan sonuca ulaşıp başarılı bir ikinci çeyrek geçirdiklerini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sonuçlarımız, devam eden makroekonomik güçlüklere rağmen global atıştırmalık ve içecek portföyünde sürdürülebilir bir büyüme sağlama yeteneğimizi yansıtmaktadır. Planımıza paralel olarak, şişeleme entegrasyonumuz beraberinde yeni fırsatlar ve verimlilik getirerek devam ediyor. Hem gelişmiş hem de yükselen piyasalarda yakın ve uzun vadeli fırsatlara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kuzey Amerika'daki faaliyetlerimiz için disiplinli bir yaklaşım benimsemiş olmamızdan son derece mutluyum. Bunların tamamı, 2010 yılının ikinci yarısında ve sonrasında güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme sağlayabileceğimiz konusunda bize güven veriyor."

PepsiCo Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hugh Johnston da planlandığı gibi, genişleyen Çin içecek ticaretleri ve global atıştırmalık portföyünde yapılacak yenilikleri desteklemek üzere pazar altyapısına yönelik yatırımlar başta olmak üzere, henüz keşfedilmemiş tüketici talebinden faydalanmak üzere yatırımlarını aşamalı olarak artırdıklarını belirterek, "Yüzde 11 ile yüzde 13 arasındaki yıllık sabit kur hisse başı kazancı elde edecek yeteneğe sahip olduğumuz konusunda kendimize güvenimiz tam" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir