Petkim, yeni liman şirketi kurdu

Petkim, tesisler ve diğer unsurlardan oluşan Petkim Limanı'nın kısmi bölünmesi yoluyla yeni bir şirket kurulmasının kararlaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petkim Petrokimya Holding A.Ş, Petlim Limancılık Ticaret Anonim Şirketi unvanlı liman şirketinin kurulduğunu duyurdu.

Petkim'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirketin 31 Mart 2010 tarihli özel durum açıklamasıyla Olağan Genel Kurul toplantısında, mülkiyeti ve/veya kullanım hakkı şirkete ait olan gayrimenkuller, dolgu alanları, iskeleler, tesisler ve diğer unsurlardan oluşan Petkim Limanı'nın kısmi bölünmesi yoluyla yeni bir şirket kurulmasının kararlaştırıldığının duyurulduğu hatırlatıldı.

Petkim'in açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Yönetim Kurulumuzun 28 Ekim 2010 tarihli toplantısında Petkim Limanının varlıklarını kısmi bölünme yolu ile devralmak ve liman faaliyetlerini yürütmek üzere 100 bin lira nakdi sermaye ile kurulacak şirkete 99.996 adet hisse karşılığı 99.996 lira sermaye ile ortak olunmasına, ortak olunan şirket Yönetim Kurulunda, şirketimizin Vagif Aliyev, Erdal Aksoy, Veliyüddin Bahadır Özkan, Saffet Batu Aksoy, David Mammadov, Farrukh Gassımov ve Kenan Yavuz tarafından temsil edilmesine karar verildiği hususlarını kamuoyuna açıklamış idik.

Petkim Limanı varlıklarını kısmi bölünme yolu ile devralmak ve liman faaliyetlerini yürütmek üzere tüm hisseleri şirketimize ait olan Petlim Limancılık Ticaret Anonim Şirketi ünvanlı liman şirketi 22 Kasım 2010 tarihi itibarı ile kurulmuş ve 3264 sicil numarası ile ticaret siciline tescil ettirilmiş olup yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısında ortaklarımızın bilgisi ve onayına sunulacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir