Petkim'in kredi notu 8,19'a yükseldi

KOBİRATE tarafından yapılan çalışma sonucunda şirketin kredi notunun, geçen yılki 7,71 seviyesinden, 8,19'a yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'ne geçen yıl giren Petkim, 7,71 olan kredi notunu 8,19'a yükseltti.

Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri AŞ (KOBİRATE) tarafından yapılan çalışma sonucunda şirketin kredi notunun, geçen yılki 7,71 seviyesinden, 8,19'a yükseldiğini belirtti.

Hisselerinin yüzde 38,7'si halka açık olan şirketin, Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne en üst düzeyde uyum sağlamayı hedeflediğini kaydeden Öztürk, "Her şeyden önce pay sahiplerimizin hakları, kamunun aydınlatılması ve şeffaflık, menfaat sahiplerinin memnuniyeti, topluma ve çevreye karşı sorumluluk alanlarında sürekli kendimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yönetim Kurulumuz da, 'İyi Yönetim'in gerektirdiği uygulamalar konusunda son derece duyarlı davranıyor ve bu ilkeleri içselleştirilerek yürütülmesini özenle gözetiyor"dedi.

"Notumuzu her yıl artıracağız"

Petkim'in Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne Uyum Derecelendirmesini ilk kez 2009 yılında yaptırmasına rağmen 7,71 not alma başarısını gösterdiğini ifade eden Öztürk, her geçen yıl şirketin notunu artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Küresel krizle birlikte dünyanın en büyük şirketlerinin olağanüstü zararlarla varlıklarını sürdüremediklerine dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu şirketlerin kurumsal itibarları ile birlikte, pay sahipleri, kamu kurumları ve toplum da zarar gördü. Yaşanan bu kötü deneyimler, 'Kurumsal Yönetim' anlayışının güçlendirilmesinin önemini daha açık bir şekilde ortaya koyuyor. Petkim, 45 yıllık geçmişi ile zaten var olan kurumsal yapısını, günün gerçeklerine göre sürekli yenileyip dinamik yapısını sürdürme çabası içindedir. Petkim ayrıca, 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme çalışmasında da 'Pay Sahipleri' başlığında 80, 'Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık' başlığında 90,43, 'Menfaat Sahipleri' başlığında 92,68 ve 'Yönetim Kurulu' başlığında ise 65,36 puan aldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir