Petrol aramaları Mersin ve İskenderun ağırlıklı olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarının uluslararası hukuka aykırı olmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, denizlerde petrol ve doğalgaz aramalarında bundan sonraki rotanın Mersin ve İskenderun olduğunu bildirdi.
Bakan Yıldız, son dönem Akdeniz'de yapılan çalışmaların, "siyasi çıkış mı?" şeklinde yorumlara neden olduğunu belirterek, "Teknik gerekçesi olmayan hiçbir yerde arama yapmayız. Çalışmalarımız siyasi çıkış değildir" dedi.
Shell şirketiyle yaptıkları anlaşmanın Antalya açıklarında derin deniz aramacılığı konusunda sismik çalışmalar ve bunu sondaja döndürme şeklinde olduğunu kaydeden Yıldız, bundan sonra denizlerdeki arama çalışmalarının Mersin, İskenderun odaklı olacağını söyledi.
KKTC ile yapılan anlaşmanın, KKTC için uluslararası ve enerji alanında önemli bir unsur olduğunu, TPAO'ya da yeni sahalar açtığını anlatan Yıldız, Akdeniz'le ilgili olarak uluslararası hukuka aykırı olmayan çalışmalar yapmak istediklerini ve Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi tarafından yapılan hukuksuzluğa karşı da yapacakları çalışmalar olduğunu bildirdi. 
Yıldız, "Kıbrıs'ta özellikle Gazi Mağosa'da yapacağımız çalışma da önemli. Sondaj bitmeden petrol veya doğalgaz bulduk diyemeyiz. Böyle bir bilginin verilmesi spekülatif bir bilgidir, bunu da ne yazık ki Rum Yönetimi için söylüyorum" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir