Petrol tesislerini havaya uçuracak iddiası

Libyalı muhalifler Kaddafi güçlerinin Brega'da kentini kaybetmeleri halinde petrol tesislerini havaya uçuracaklarını ileri sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİRTE - Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkenin geleceğiyle ilgili olarak isyancılarla görüşmeyi reddetti. Libya muhalefetinin dış ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Mahmud Cibril ise Muammer Kaddafi güçlerinin Brega'da petrol tesislerine bubi tuzakları yerleştirdiklerini, kenti kaybetmeleri halinde tesisleri havaya uçuracaklarını söyledi.

Kaddafi, memleketi Sirte'de yönetimini destek gösterisinde yaptığı konuşmada, "Onlarla görüşmeyeceğim. Benimle onlar arasında kıyamete kadar hiçbir görüşme olmayacak" dedi.  

Brega'yı cehenneme çevireceğiz

İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez ile görüşen ve ardından bir açıklama yapan Mahmud Cibril, "Maalesef Briga şu anda büyük bir mayın durumunda" dedi.

Kaddafi yönetimi ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Kaddafi hükümetinin sözcüsü Musa İbrahim kente ilişkin son olarak pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Brega'yı cehenneme çevireceğiz, asla terk etmeyeceğiz" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir