Petrol ve LPG piyasasında katılım payı oranları belirlendi

LPG ve petrol piyasalarında 2012 yılı için katılma payı oranları belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Petrol ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasalarında faaliyet gösterecek lisans sahiplerine 2012 yılı için uygulanacak katılma payı oranlarını belirledi.
EPDK'nın Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan duyurusuna göre, LPG piyasasında faaliyet gösteren LPG dağıtıcı lisans sahibi tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları 2012 yılı katılma payına ilişkin oran, yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının binde biri (yüzde 0,1) olarak belirlendi. LPG piyasasında faaliyet gösteren LPG otogaz bayilik lisans sahibi gerçek ve tüzel kişilerin ise katılma payı ödememelerine karar verildi.
Petrol piyasasında faaliyet gösteren rafinerici, işletme, dağıtıcı, iletim, ihrakiye teslimi, madeni yağ ve depolama lisansı sahibi tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları 2012 yılı katılma payına ilişkin oran da yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının binde bir (yüzde 0,1) olarak belirlendi. Taşıma ve bayilik lisans sahibi gerçek ve tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları katılma payı da sıfır olarak belirlendi.
Kurum tarafından, katılma payı mükelleflerinden tahsil edilecek tutarlar, 31 Aralık 2012 tarihli Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuruna göre, 2 milyon doların TL karşılığını aşmayacak şekilde hesaplanacak.
Karar, 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir