Peugeot, 'i0n' için satış stratejisini belirledi

Elektrikli model, i0n 500 eurodan düşük aylık leasing bedeliyle satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot'nun elektrikli modeli i0n'un, 500 eurodan düşük aylık leasing bedeliyle satışa sunulacağı bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, 2010 yılı sonunda Batı Avrupa'da lansmanı yapılacak yüzde 100 elektrikli otomobili i0n ile Peugeot'nun şehir içi ulaşım ve çevreye saygı gereksinimlerine somut ve erişilebilir bir yanıt getirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yenilikçi hizmetleriyle birlikte Peugeot i0n, 500 eurodan düşük aylık leasing bedeli ile satışa sunulacak. Aylık kullanım maliyeti ise Batı Avrupa elektrik fiyatları baz alınarak 1,5 Euro olarak belirlendi. Bu kapsamda Veolia ve Greenwheels ile 2 niyet mektubu imzalanması, Electric Vehicles for Advanced Cities isimli Avrupa projesine katılım ve 2 bin 500 bireysel müşteri ile temas ve veri tabanı ile Peugeot, elektrikli araç pazarında somut şekilde atağa geçiyor."

Açıklamada, Brüksel Otomobil Fuarı vesilesiyle, Peugeot'nun elektrikli araç satışı ve ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla Avrupa'da faaliyet gösteren Veolia ve Greenwheels şirketleri ile iki niyet mektubu imzaladığı dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ayrıca, bugün itibariyle 20'den fazla Avrupa Büyükşehir belediyesi ile çok sayıda ülkenin otomobil üreticisi ve elektrik üretim ve dağıtım kurumlarını bünyesinde toplayan bir konsorsiyum olan Avrupa EVA projesine (Electric Vehicles for Advanced Cities-İleri Şehirler için Elektrikli Araçlar) girmek için bir işbirliği anlaşması imzalandı.

2 bin 500 binek araç müşterisini içeren veri tabanı ile güçlenen müşteri ilişkileri çerçevesinde Peugeot bugün gelişmekte olan elektrikli araç pazarına hızlı bir giriş yapıyor. Elektrikli araçların kullanım ve bakım maliyetleri termik araçlarınkinden daha düşük olduğundan, Peugeot bugün itibariyle 500 eurodan daha düşük minimum aylık leasing bedeli ile elektrikli araçlara rekabetçi ve uygun koşullarda erişim olanağı sunarak, bu tür araçların ticarileştirilmesinde yeni bir dönem başlatıyor.

Farklı müşteri ihtiyaçlarına uyarlanmış diğer ürünler de bu ilk ticari ürün ve hizmet arzını tamamlayacak."

6 saatte şarj, 30 dakikada hızlı şarj

Peugeot i0n'un 6 saatte şarj olduğu ve 30 dakikada hızlı şarja da olanak sağladığı vurgulanan açıklamada, araca ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Dört kapısı, dört koltuğu, 3,48 metre uzunluğu ve 4,50 metrelik dönüş yarıçapı ile yüzde 100 elektrikli i0n, 47 kW (64 hp) maksimum güç ve 180 Nm tork üretiyor. 130 kilometre/saatlik maksimum hız, standart Avrupa yol koşullarında 130 kilometrelik uzun menzil, 220 V'luk klasik bir prizde altı saatte şarj olabilen lityum-ionlu batarya ve kapasitesinin yüzde 80'inin otuz dakikada şarj olmasını sağlayan hızlı şarj sistemi gibi teknik özellikleriyle günlük ulaşım gereksinimlerinin yüzde 90'ını karşılayacak performans sunuyor.

Bu özellikler, 'sıfır emisyonlu' bu şehir otomobiline, içten yanmalı motorlu küçük bir otomobil ile karşılaştırılabilir çok yönlü bir kullanım kolaylığı sağlıyor. i0n'un çevreye saygısı, kompaktlığı, güvenliği ve kullanım kolaylığı büyük dikkat çekiyor. Ayrıca araç yenilikçi hizmetlere de sahip olacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir