“Peygamber” tartışmasına neden olan AKP'li Eser istifa etti

Meclis'te dün “peygamber” tartışmasına neden olan AK Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi İsmail Hakkı Eser partisinden istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TBMM Genel Kurulu’nda “peygamber” tartışmasına neden olan AK Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi İsmail Hakkı Eser partisinden istifa etti.

Eser, istifa dilekçesini verdiği AK Parti Genel Merkezinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam TBMM'de MHP milletvekillerinin bazı isnatlarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

"Bu anlamda teşbihte bir hata vardır, bunu savunmuyoruz" diyen Eser, şöyle konuştu:

"Maksadını aşan sözler sarf edilmiştir. Bunları itikadi anlamında söylememiz asla söz konusu değildir. Benim dünya görüşüme de terstir ve bunun yanlış olduğunu da en iyi bilenlerden olduğumu ifade ediyorum ama bir sürçülisan olmuştur.

Ben bu konuşmamın devamında da yanlış anlaşılmaması gerektiğinin altını çizdim. Özellikle, bunun ifade edilme tarzında ve konunun içeriği itibarıyla da farklı olduğunu dillendirdim ki aynı konuşmanın da devamındaydı. Sadece cımbızla alınarak CD'nin belli yerlerini Türkiye kamuoyuna gösterilmesi fevkalade yanlıştır. O konuşmanın devamında amacımın ne olduğunu çok net bir şekilde ifade ediyorum ama bu yayınlanmıyor, sadece belli bölümleri ele alınarak, Türkiye kamuoyuyla paylaşılarak buradan siyasi rant elde edilmeye çalışılıyor. Bu hiç de etik değildir. Bu anlamda bu olayı gerçekleştiren MHP'li milletvekillerini de kınıyorum.

Bilindiği gibi olayların akışı itibarıyla da Sayın Başbakanımızın, bizim partimizde bu anlamda yaklaşımı olan bir şahsı barındırmamasını da bir emir telakki olarak görüyorum. Bunun gereği olarak da çok sevdiğim AK Parti'den istifa ediyorum."

AK Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Eser, Başbakan için yaptığı 'Peygamber' benzetmesiyle dün Meclis'te yumruklu kavgaya neden olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir