Peyman, 100 milyon dolar ciro hedefliyor

Peyman CEO'su Güneş, "Önümüzdeki yıl yeni bir marka çıkartacağız. Daha önce hiç yapılmamış bir işi yapacağız" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peyman Üst Yöneticisi (CEO) Ayhan Güneş, 2009'a göre yüzde 42'lik büyüme ile bu yıl 100 milyon dolar ciro elde edeceklerini belirterek, 2011'de minimum yüzde 50 büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Ayhan Güneş, Peyman'ın klasik kuruyemiş markası Dorleo'nun yeni reklam filmlerinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de tüketicilerin paketli ve markalı ürün tüketimine önem vermeye başladığını ifade ederek, Peyman'ın da paketli üretime geçtiği 2004'den bu yana "müthiş" büyümeler elde ettiğini söyledi.

Son 5 yılda pazarın yüzde 9-10 büyürken Peyman'ın yüzde 25-30 aralığında büyümeler gerçekleştirdiğini belirten Güneş, Türkiye'de 600 milyon TL civarında olan paketli kuruyemiş pazarında yüzde 20 paya sahip olan Peyman'ın, 2. sırada yer aldığını ve Türkiye'nin hızlı tüketim pazarında öncü markalardan biri olmayı hedeflediğini kaydetti.

Peyman'ın 2009'a göre bu yıl yüzde 42'lik büyüme ile 100 milyon dolar ciro elde edeceğini bildiren Güneş, "2011 için agresif bir büyüme hedefimiz var. Minimum yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Türkiye'de atıştırmalık pazarda büyüme lideriyiz" şeklinde konuştu.

Henüz markalaşmanın tam olarak olgunlaşmadığı bir pazarda oyuncu olduklarını ifade eden Güneş, Dorleo markasını pazara sunmalarından itibaren uluslararası şirketler gibi ciddi pazarlama yatırımları yaptıklarını anlattı.

"2011'de yeni bir marka çıkaracağız"

Ayhan Güneş, Türkiye'de kuruyemiş tüketiminde rakipleri gibi ürünlerini tek bir marka altında toplamak yerine, Bahçeden, Çitliyo ve Dorleo olmak üzere 3 farklı marka adı altında tüketicilere sunduklarını hatırlatarak, "Farklı bir kategori yaratacağız. Önümüzdeki yıl yeni bir marka çıkartacağız. Daha önce hiç yapılmamış bir işi yapacağız" diye konuştu.

Güneş, Peyman'ın, Türkiye'nin kendine özgü ürünlerini ülke ekonomisine ve tanıtımına destek olacak şekilde yurt dışı pazarlarda da konumlandırmayı amaçladığını, bu çerçevede Avrupa ülkeleri ve Rusya'nın yanı sıra Ortadoğu ülkeleri ile hızla gelişmekte olan Türk Cumhuriyetler'de de sektörün büyük oyuncuları arasında olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'de paketli kuruyemiş tüketiminin arttığına işaret eden Güneş, tüketicilerin bilinçlendiğini ve ürünlerde sağlıklı olana doğru kayış gösterdiğini, markalı ve paketli kuruyemiş pazarının söz konusu nedenlerden ötürü büyüme gösterdiğini söyledi.

Güneş, "Bütün ürünlerin tüketiminin tamamında artış var. Fiyatları nispeten daha yüksek olan ürünlerde çok büyük bir artış yok ancak fiyatı ucuz olan ayçekirdeği gibi ürünlerin tüketiminde daha fazla artış var" dedi. Güneş, Dorleo reklamları için yine BKM Mutfak oyuncuları ile ortak bir çalışmaya imza attıklarını da bildirdi. 

Verilen bilgiye göre, Peyman, halen Eskişehir'de 12 milyon avroluk yatırımla 16 bin metrekarelik bir alana yerleşen yeni tesisinin yapımını sürdürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir