Piyasalar 'bekle-gör' duruşunu koruyor

İlk seansta 59.470 puanı kadar çıkan endeks, kapanışını 197 puan artışla 59.255 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Küresel piyasalar, öğleden sonra gelecek ABD ikinci çeyrek revize büyüme verisi ve Fed Başkanı Bernanke'nin değerlendirmelerini bekliyor.

Kansas City Fed'in Jackson Hole'de düzenleyeceği sempozyumda konuşacak Fed Başkanı Bernanke'nin vereceği mesajlar merak ediliyor. Sempozyumda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet'in de bulunması Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin önemli mesajların verilebileceği beklentilerini de artırıyor.

Tüm bunların yanında piyasalar ABD'den gelecek büyüme verisini de izleyecek. Daha önce yüzde 2.4 olarak açıklanan ikinci çeyrek büyümenin yüzde 1.4'e revize edilmesi bekleniyor.

Bu arada İngiltere ekonomisinde ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları yüzde 1,2 olarak revize edildi. Ulusal İstatistik Ofisi'nin ilk tahminlerinde, ekonominin yüzde 1,1 büyüdüğü açıklanmıştı.

Global piyasada takip edilen bir diğer önemli gösterge ise Dolar/Yen paritesi. 85 seviyesi ile son 15 yılın en düşük seviyelerine gelen parite karşısında nasıl bir adım atılacağı merak ediliyor. Önümüzdeki hafta Japonya Merkez Bankası’nın yeni para politikası önlemlerini açıklayabileceği tahmin ediliyor. Dolar/Yen şu sıra 84.75 seviyesinde işlem görüyor.

Bir yandan referandum sürecini diğer yandan yurtdışı piyasaları takip eden İMKB, son dönemde yerleştiği 58 bin - 59 bin bandındaki hareketinin ardından bugün 59 binin üzerinde kalmaya çalışıyor.

İlk seansta 59.470 puanı kadar çıkan endeks, ilk seans kapanışını da 197 puan artışla 59.255 puandan gerçekleştirdi.

Dolar/TL 1.52 seviyesinde el değiştirirken, gösterge faiz yüzde 8.10 bileşik seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir