Piyasalar satış tarafında

Yunanistan konusundaki belirsizlik ve cari açık sorunu yurtiçi piyasanın zayıf açılmasının nedenleri arasında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasalarda temkinli ve zayıf görünüm hakim. Yunanistan'a destek konusunda Avrupa'da kararsızlık oluşması, yurtdışındaki olumsuz havanın ana kaynağını oluştururken, yurtiçinde ise beklentiyi aşan cari açık keyifleri kaçırmış durumda. 

Mart ayında 9.8 milyar doları bulan cari açık, TCMB'nin zorunlu karşılıklarda daha fazla artışa gideceği beklentisini de artırdı. Bu algı ve bankalarla ilgili bazı haberler İMKB'de düşüşü hızlandırdı. Dün yüzde 2'nin üzerinde kayıp yaşanan İMKB'de yeni gün gevşek ve yatay görünümle başladı. Açılışını 348 puan eksiyle 65.295 puan seviyesinden yapan Ulusal-100 Endeks, 65.100 – 65.400 aralığında yatay hareket ediyor.

Döviz cephesinde ise yurt dışı kaynaklı alımların devam etmesi ve açık pozisyonları kapatma çabaları doları son iki ayın zirvesine taşıdı. Yeni güne de taleple başlayan Dolar/TL 1.5860 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 2.2560 düzeyinde yer alıyor.

Tahvil-bono piyasasında da benzer tabloyu görmek mümkün. Bono satışları gösterge faizi yükseltirken, dün yüzde 8.6 bandına çıkan 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah yüzde 8.75 düzeyini test etti. Gösterge faiz şu sıra yüzde 8.67 bileşikten işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir