PKK ve TİKKO yöneticileri yakalandı

Hakkari'de yapılan operasyonda PKK'nın bir üst düzey bir yöneticisini yakalanarak gözaltına alındı. Tunceli'de ise TKP/ML-TİKKO'nun şehir yapılanması sorumlusu yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Polis ve Jandarma'nın bugün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaptğı operasyonda İçişleri Bakanlığı'nın 'Aranan Teröristler Listesinde Gri' kategoride yer alan İ.V.'nin yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan İ.V. ile ilgili Hakkari Valilği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6.2.2017 günü saat: 16.00 sıralarında hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan yakalama kararı bulunan ve İçişleri Bakanlığı'nın "Aranan Teröristler Listesinde Gri" kategoride yer alan, İ.V. isimli şahsın İlimiz Yüksekova İlçe Merkezinde saklandığı tespit edilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan müşterek operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

TİKKO'nun şehir sorumlusu yakalandı

Tunceli'de terör örgütü TKP/ML-TİKKO şehir yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, şehir yapılanması sorumlusu bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde terör örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca Tunceli merkezli TKP/ML-TİKKO terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, TKP/ML-TİKKO şehir yapılanması sorumlusu bir kişinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir