PlayStation'dan kredi kartı uyarısı

Sony, PlayStation kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin korsan saldırı nedeniyle çalınmış olabileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES - Japon Sony şirketi, PlayStation kullanıcılarını kredi kartı bilgilerinin çalınmış olabileceği konusunda uyardı.

Sony, geçen haftaki korsan saldırısı yüzünden PlayStation şebekesini kapatmak zorunda kaldıklarını, 77 milyon kullanıcının hesabıyla bağlantının kesildiğini belirtti.

Merkezi New York'taki Güvenlik Uygulamaları şirketinin yetkilisi Josh Shaul, kesintinin, son birkaç yıldır gördüklerinin en kötülerinden biri olduğunu belirtirken, Sony, kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair doğrudan bir kanıt olmadığını, yine de bu olasılığı gözardı edemeyeceklerini bildirdi.

Ekiplerinin aralıksız çalıştığını ve servislerin en kısa sürede hizmete gireceğini kaydeden Sony, PlayStaion şebekesini geçen çarşamba isim, doğum günü, internet adresleri ve sisteme giriş bilgileri gibi bilgilerin korsanlar tarafından kullanılabileceği gerekçesiyle kapatmıştı.

Sony, satın alma tarihlerinin ve kredi kartı faturası bilgilerinin de çalınmış olabileceğini, ancak saldırganların kartın arkasındaki 3 basamaklı güvenlik kodunu elde edemediğini bildirdi.

Sony yetkilisi Satoşi Fukuoka, şirkete şimdiye kadar herhangi bir kredi kartı dolandırıcılığı ya da kötü kullanım girişimi haberi gelmediğini ifade etti.

Sony, 59 ülkede 77 milyon kişinin PlayStation şebekesini kullandığını, bunun 36 milyonunun ABD ve Amerika kıtasında, 32 milyonunun Avrupa'da, 9 milyonunun da çoğu Japonya'da olmak üzere Asya'da olduğunu açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir