Polis su sektörüne girdi

Polis Bakım ve Yardım Sandığı, 3 yıl içerisinde tüketicilerin tercih ettiği ilk 5 markadan biri olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Esra KAPAROĞLU

SAKARYA - Sakarya'nın Hendek ilçesinde Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Elmacık doğal mineralli su dolum tesisi 32 milyon liralık yatırımla açıldı. Avrupa standartlarında üretim yapan tesis Türkiye'nin ilk doğal mineralli suyunu üretecek.

Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) polis versiyonu olarak bilinen Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN), tek kalemde 32 milyon liralık yatırım ile Türkiye'nin en büyük su yatırımını yaptı.

Açılışa İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pek, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasından pek çok önemli isim katıldı.

Firmanın açılışında konuşma yapan POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pek, AOÇ kalitesi ile POLSAN'ın gücünü arkasına alarak hareket ettiklerini belirtti.

Pek, "Atatürk Orman Çiftliği Elmacık Su markasını tüketicilerimizle buluşuyoruz. Rekabetin en yoğun yaşandığı su sektöründe, ülkemizin en köklü ve en değerli markası olan Atatürk Orman Çiftliği ile pazara girmemiz gücümüzü daha da çok arttırmaktadır" dedi.

POLSAN'ın ana amacının ülke güvenliği için çalışan polis ve ailelerinin yanında olmak olduğu ifadesini belirten Pek, "POLSAN bu amacı gerçekleştirmek için ortaklarının küçük birikimlerini profesyonel yönetimi ile en verimli bir şekilde nemalandırmaya çalışmaktadır" dedi.

Ahmet Pek, su pazarında 3 yıl içerisinde tüketicilerin tercih ettiği ilk 5 markadan birisi olmayı hedefliyor.

Firma, Sakarya'nın Hendek ilçesi Elmacık Sıradağları'nın Gölyayla mevkisinde bin 60 metre rakımdan çıkarttığı suyu 12 bin 500 metrekare kapalı 57 bin 500 metrekare açık olmak üzere toplam 70 bin metrekarelik tesiste doğallığı bozulmadan, el değmeden üretim yapıyor.

Ozon ve BPA kullanmayan tek firma

Atasu Genel Müdürü Cevat Kabataş, Elmacık Suyu'nun dünyadaki teknolojilerle şişelendiğini belirterek, sağlıklı ve hijyenik koşullarda suyu ozonlamadan, kanserojen madde içermeyen Bisfenol A'sız (BPA) yeni nesil damacanalarda tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi.

Kabataş, suyu kaynağından aldıkları ilk andan itibaren hiçbir işleme tabii tutmadan, el değmeyen makinelerde ürettiklerini ifade etti.

AB standartlarında üretim yaptıklarını belirten Kabataş, Elmacık Suyu'nun ameliyathaneden daha steril bir ortamda şişelendiğini söyledi. Kabataş, "AB standardına göre bir su dolum tesisinde 10 bin mikroorganizma varsa o tesis sağlıklı üretim yapabilir. Bir ameliyathanede bin mikroorganizma şartı var. Biz 100 mikroorganizma da üretim yapıyoruz" dedi.

Ayrıca Kabataş, saatte 40 bin adet su şişelediklerini belirtti.

2013 başında maden suyu üretecekler

Şuan için cam şişede su üretimi yapmayacaklarını ve bunun için yeni bir hat açmak gerektiğini belirten Atasu Genel Müdürü Cevat Kabataş, gelecek dönemde cam şişede su üretmeyi planladıklarını açıkladı. Kabataş, "2013 yılı başında sade ve meyveli maden suyu üreteceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir