Polis Teşkilatı'nın 166. yılı kutlandı

Yurdun çeşitli illerinde Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü için törenler düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Polis Akademisinin Anıttepe tesislerinde tören düzenlendi.

Törende konşan İçişleri Bakanı Osman Güneş, ülkenin ve milletin birliği, beraberliği ve güvenliği için en aziz varlıklarını feda eden şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Emniyet teşkilatının temel görevinin güven ve asayişi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve güven içinde yaşamalarını temin etmek olduğunu belirten Güneş, "Asayiş hizmetlerinden kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye, terörle mücadeleden trafik hizmetlerine kadar bütün alanlarda halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yoğun bir çaba gösteren güvenlik güçlerimiz, görevlerini toplumun ihtiyaçlarına ve hizmetin gereklerine uygun olarak güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeyi gözeterek yerine getirmekte ve vatandaş odaklı hizmeti esas almaktadır" dedi.

İçişleri Bakanlığı olarak son dönemde polisin nitelik ve niceliğinin iyileştirilmesi amacıyla çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Güneş, polis meslek yüksekokullarının sayısının 29'a çıkarıldığını ve bu okullarda eğitimin kalitesinin arttırıldığını bildirdi. Güneş, haziran ayında polis meslek yüksek okullarından 6 bin 914 öğrencinin daha mezun olacağını belirtti.

Fakülte mezunlarına da polis olma yolunun açıldığını hatırlatan Bakan Güneş, fakülte mezunlarının kabul edildiği 9 polis eğitim merkezinden 2005'ten bu yana 32 bin 551 kişinin mezun olduğunu söyledi. Bu yıl 10 bin gencin teşkilata kazandırılmasının planlandığını bildiren Güneş, 2007'den bu yana polis sayısında yüzde 20 artış olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de törenler düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de törenler düzenlendi.

Diyarbakır'da düzenlenen tören, Vali Mustafa Toprak ve beraberindekilerin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şırnak'ta da kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ daha sonra, makamında kutlamaları kabul etti. Törene, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Sabi Şaran, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Mahalle muhtarları, Emniyet Müdür Yardımcıları ve çok sayıda polis katıldı.

Mardin Valilik Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Törende konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Polis Teşkilatı'nın görevini geçmiş 166 yılda başarı ile yerine getirdiğini ve gelecekte de aynı başarılı çalışmayı yapacağına yürekten inandığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir