Portekiz’in notu bir kademe daha düştü

Moody's, Portekiz'in A3 olan kredi notunu "Baa1''e çekip notunu negatif olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Portekiz'in"A3'' olan uzun vadeli devlet tahvili kredi notunu bir kademe düşürerek"Baa1''e çekti, not görünümünü ise "negatif'' olarak belirledi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, kararda, ülkede ekonomik, politik, bütçeyle ilgili konularda artan belirsizlik ile hükümetin iddialı bütçe açığı azaltma hedeflerini yerine getirememesi riskindeki artışın etkili olduğu belirtilerek, kısa vadede ülkenin kredi notunun bir kez daha düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, 5 Haziran'da düzenlenecek genel seçimleri kim kazanırsa kazansın, yeni hükümetin Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan (EFSF) yardım talep edeceği beklentisinin etkili olduğu vurgulanarak, gerekirse hükümetin seçimlerden önce de diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden yardım isteyebileceği ifade edildi.

Moody's, hükümetin iddialı bütçe düzenlemelerine karşın ekonomik konjonktürdeki belirsizliklerin devam ettiği gerekçesiyle 16 Martta Portekiz'in"A1'' olan uzun vadeli devlet tahvili kredi notunu iki kademe birden düşürerek"A3''e indirmiş, görünümünü ise "negatif'' olarak belirlemişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) da geçen hafta Portekiz'in uzun vadeli ve kısa vadeli kredi notlarını düşürmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir