Profilo bayi sayısını azalttı, kârlılığı artırdı

Kuseyri, "Güzel ciro yapan A tipi yerlerde bulunan mağazalarla devam edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BSH Ev Aletleri bünyesindeki Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, bayii sayısını azaltarak karlılığını yükselttiğini bildirdi.

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Satış Direktörü Semir Kuseyri, Profilo'nun tasarım ödüllü ürünlerinin tanıtıldığı basın toplantısında, geçen yıl şirket yönetiminin değişmesiyle birlikte yapılan düzenlemeler kapsamında bayii kanalında da önemli değişikliklere gittiklerini anlattı.

Profilo markasının artık arka sokaklarda değil ön caddelerde olmasını istediklerini dile getiren Kuseyri, bin 700 bayii içinden, markanın konseptine yakışmadığını düşündükleri ve karlı olmayan 450-500 bayii ile yollarını ayırdıklarını, bugün yaklaşık 1200 bayii ile hizmet verdiklerini bildirdi.

Kuseyri, bayii sayısını azaltırken karlılıkların yüzde 20 oranında arttığını söyledi.

AVM'lerde de konsept mağazalar oluşturduklarını belirten Kuseyri, markanın önümüzdeki yıllarda bayii sayısını 850'ye çekmeyi ancak bunlar içindeki konsept bayii sayısını artırmayı istediklerini ifade etti.

Profilo markasının artık ön plana çıkarılması gerektiği görüşünü dile getiren Kuseyri, "Güzel ciro yapan A tipi yerlerde bulunan mağazalarla devam edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin soruları üzerine Kuseyri, çeyiz kampanyalarının satışlara olumlu etki ettiğini, bundan sonra da bu kampanyalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Yılın ilk yarısında, geçen yıl toplamının üzerinde ciroya ulaştıklarını bildiren Kuseyri, yıl sonunda yüzde 25 ciro artışı hedeflediklerini söyledi.

Bu arada toplantıda verilen bilgiye göre Profilo, ödüllü tasarıma sahip BM 6284 ve BM 6224 bulaşık makinelerini tüketicilerle buluşturdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir