Projelere 400 bin liraya kadar hibe desteği

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, bölgede istihdam sağlayan ve Türkiye ekonomisine katkı sunacak projelere 40 bin ile 400 bin lira arasında destek verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, bölgede rekabet gücünü artıran, istihdam sağlayan ve Türkiye ekonomisine katkı sunacak projelere 40 bin ile 400 bin lira arasında destek verileceğini söyledi.

Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, BAKA olarak önümüzdeki günlerde proje teklif çağrılarına çıkmaya başlayacaklarını belirtti. Proje teklif çağrısının iki önemli başlık altında gerçekleştirileceğini söyleyen Engin, birincisinin işletmelerin kurumsallaşması ve rekabet gücünün artırılması, ikincisinin de turizm sezonunun 12 aya yayılması ve alternatif turizm olarak belirlediklerini kaydetti. Proje teklif çağrısı yapıldıktan sonra projelerin hazırlanıp sunulması için yatırımcılara 3 ay süre verileceğini dile getiren Engin, bölgeden 300'ü aşkın proje beklediklerini söyledi.

Projelerin içeriklerinden bahseden Engin, Ar-Ge, inovasyon, kapasite geliştirilmesi, ihracata yönelik tanıtım ve pazarlama, işletmelerin üretim, işleme, depolama ve paketleme tesislerinin modernizasyonu, KOBİ'lerin mevcut üretim kapasitesinin ve istihdamının artırılması, nitelikli iş gücü istihdamının artırılması, üretilen mal ve hizmetin markalaşması, faydalı model ve patent çalışmaları, geri dönüşüm teknolojileri, tarıma dayalı sanayinin modernizasyonu, mermer sanayi, orman ürünleri ve tıbbi-aromatik bitkilerin kozmetik sanayi alanlarında proje beklediklerini aktardı.

Engin, bölgenin turizmine yönelik proje başlıkları arasında yerli, yabancı gruplara yönelik faaliyetler, kış turizminin canlanmasının sağlanması, turistik işletmelerin artırılması, turizm tanıtımı, turizm tesislerinin çevresel duyarlılığına ilişkin projeler, kongre, inanç, yayla, sağlık turizmi, turistik tesislerin kapasite artırımı, niteliğini artırıcı projeler beklediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir