PTT ile Ergo Sigorta anlaşma imzaladı

PTT iş yerlerinden Ergo ferdi kaza sigortası, hayat sigortası ve "Güvercin Emeklilik" bireysel emeklilik ürünleri satın alınabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - PTT Genel Müdürü Osman Tural, kuruma özgü sigortacılık ürünlerinin satışını planladıklarını belirterek, "Rekabetse rekabet, iş birliği ise işbirliği... PTT'de her türlü numara var" dedi.

PTT Genel Müdürlüğü ile Ergo Sigorta Türkiye arasında işbirliği yapılmasına ilişkin sözleşme, Sheraton Otel'de gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Törende konuşan Tural, PTT'nin 2004'te başlattığı PTTBank hizmetleriyle tüm iş yerlerini online hale getirdiğini, Ergo ile yapacakları anlaşmayla birlikte, 140 kurum/kuruluşun 167 iş ve işlemini gerçekleştiriyor olacaklarını anlattı.

Banka ve sigorta gibi her alandaki kuruluşların PTT'yi çalışılabilecek kurum olarak görmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Tural, "İş yaşamında duygusal yaklaşımlara yer yok. Ergo ile işbirliğinin hedefi hem bizim için hem onlar için yararlı bir iş olması. 'Kazan kazan' durumu söz konusu olacak. PTT aylık 21 milyon işlem sayısına ulaşacak. Böylece en az 17 milyon insana PTT iş yerlerinde doğrudan ulaşım mümkün olacak. İş yerlerimizdeki ekranlardan reklam ve tanıtım da yapıyoruz. Bu da bizimle çalışan ve çalışmak isteyen kurumlar için fırsat" diye konuştu.

Kamudaki vatandaş odaklı anlayışın PTT'de değiştiğini gösterdiğine işaret eden Tural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamu vatandaş odaklı, ama biz artık müşteri odaklıyız. Vatandaş anlayışı olunca kamu vatandaşa hükmedip istediği hizmeti istediği şekilde verirken, müşteri odaklı anlayışta müşterinin istekleri ve beklentileri önemlidir. Biz kamunun iş yapma anlayışını değiştirdik. Bizim yükümlülüğümüz müşterinin istediklerini yapmak. Eğitim programları düzenliyoruz. Personelimizi sürekli eğitiyoruz. Geçen yıl 62 bin personelimize hizmet içi eğitim verdik."

Ergo Sigorta'nın, bu alanda anlaşma yaptıkları 6. şirket olduğunu belirten Tural, "PTT ile çalışmak isteyen herkese açık olduklarını ve eşit fırsatlar sunduklarını" söyledi

Kaymakamlık görevindeyken bireysel emeklilik sigortası yaptırdığını, Ankara'ya merkeze geldiğinde yaşadıkları maddi sıkıntı nedeniyle biriken parayı çektiğini anlatan Tural, bu sistemin vatandaşlara anlatılması gerektiğini vurguladı.

Ergo Emeklilik ve Hayat Türkiye Genel Müdürü Akkaya

Ergo Emeklilik ve Hayat Türkiye Genel Müdürü Recep Akkaya ise, Türkiye'nin her yanında 2 binin üzerinde iş yerine sahip PTT ile vatandaşlara kolayca ulaşıp, onları bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgilendireceklerini anlattı.

Türkiye'de sigortacılık sektöründe önemli potansiyel olduğuna işaret eden Akkaya, bu potansiyelin insanların bilinçlendirilmesiyle artırılabileceğini söyledi. PTT işbirliğinde önceliğin vatandaşlarda bilinç yaratmak olduğunu belirten Akkaya, sonraki aşmada kara odaklandıklarını ifade etti.

PTT iş yerlerinden Ergo ferdi kaza sigortası, hayat sigortası ve "Güvercin Emeklilik" bireysel emeklilik ürünlerinin satın alınabileceğini anlatan Akkaya, ferdi kaza poliçelerinin de PTT aracılığıyla online olarak kesilebileceğini ifade etti.

Ergo sigortanın PTT iş yerlerinde, PTTMatiklerde ve PTT'nin online sisteminde hizmet vereceğini bildiren Akkaya, "PTT'de tek tuşa basıldığı anda kağıt üzerinde herhangi bir işleme gerek kalmadan vatandaş Ergo sigortalı olacak" diye konuştu.

Türkiye'de bireysel emeklilik sektöründe 10 yılda çok önemli oranda büyüme beklediklerini anlatan Akkaya, "PTT'nin yaygın ağı, bireysel emeklilik sisteminin geliştirilmesi için büyük bir fırsat" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tural ve Akkaya, birbirlerine günün anısına plaket sundu ve fotoğraf çektirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir