"12 Eylül'de sandığa mutlaka gidilmeli"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sandığa gitmek demek milletin iradesini ortaya koymak demektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKÇATEKİR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşlara 12 Eylül'deki halk oylamasında sandığa mutlaka gitmelerini isteyerek, "12 Eylülde mutlaka sandığa gitmeyi başarmalısınız. Sandığa gitmek demek milletin iradesini ortaya koymak demektir" dedi.

Bahçeli, Adana'nın Pozantı ilçesinde belediye tarafından yeniden düzenlenen şehitlik ile Akçatekir belde belediyesinin yeni hizmet binasının açılış törenlerine katıldı. Ardından halka hitap eden Bahçeli, bazı dönemlerde partinin üzerine çıkılması ve "önce ülke ve milletim" denmesi gerektiğini, ülke için yararlı olanın da bu yaklaşım olduğunu belirtti.

Bahçeli, önümüzdeki günlerin ortak akılla hareket edilmesini zaruri kıldığını söyleyerek, "12 Eylül 2010'da sizden birinci isteğim mutlaka sandığa gitmeyi başarmalısınız, sandığa gitmek demek milletin iradesini ortaya koymak demektir. Eğer darbeyle yaşamak istemiyorsanız, ara rejimler görmek istemiyorsanız hür iradenizi ortaya koymak istiyorsanız, sandığa gitmelisiniz. Tercihinizi kullanırken de neye göre kullanacağınıza da dikkat etmelisiniz. Okuyup araştırarak parti politikalarını inceleyerek kararınızı vermeniz ülkemiz için yararlıdır" dedi.

"Bu anayasaya neden hayır diyoruz?"

MHP'nin bütün milletvekilerinin anayasa değişikliği paketinin her maddesine "hayır" oyu verdiğini söyleyen Bahçeli, "Bu anayasaya neden (hayır) diyoruz. Çünkü, bu AKP'nin anayasasıdır bu anayasa Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tuzağı üzerine kurulmuştur" dedi.

Bahçeli, başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında hayırcıları saydığını ifade etti. Bahçeli, hemen her konuda ayrışma içerisinde olan iktidarın şimdi de silahlı kuvvetleri ayrıştırma ile meşgul olduğunu iddia etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir