"19 Mayıs yasaklanamaz"

İzmir'de 19 mayıs törenleri için Konak meydanında toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüp, "19 Mayıs yasaklanamaz" diye slogan attılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





İZMİR - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Konak meydanında toplanan vatandaşlar ise, Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüp, "19 Mayıs yasaklanamaz" diye slogan attılar.

Albay gözaltına alındı

İzmir'deki kutlamalarda "Kafes Soruşturması" adıyla bilinen davada 2010 yılında tahliye edilen Albay Levent Gülmen tekrar gözaltına alındı. Törene sivil kıyafetle katılan Albay Gülmen Foça Merkez Komutanlığı görevli askerler tarafından alınıp, sağlık muayenesinin ardından Foça Adliyesi’ne götürüldü. Gülmen'in işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.

Öte yandan, 19 Mayıs için kutlama mesajı yayınlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere düşen en önemli görevin, devraldıkları mirası daha da  zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmak olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu düşüncelerle, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı  sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
      
Türkiye Futbol Federasyonu da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, "Ulu Önder Atatürk'ün,  ulusumuza ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu  olsun" denildi

Ankara'da: "Atam İzindeyiz"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Başkentte gençlik yürüyüşü ve şöleni düzenlendi. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri ile milli eğitim il  müdürlüklerinin yanı sıra Ankara Kulübü Seğmenleri ve Ankara Üniversitesi'nin  organizasyonuyla 19 Mayıs Stadyumu'nda bir araya gelen gençler, buradan Ulus'taki  Atatürk Anıtı'na yürüdü. "Gençlik Yürüyüşü" sırasında Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, 10.  Yıl Marşı'nı söyledi, "En büyük Türkiye" ve "Atam izindeyiz" sloganları attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir