"2. bölgeden ön seçime gireceğim"

Eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "CHP İstanbul 2. bölgeden ön seçime gireceğim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 7 Haziran'daki genel seçimler için CHP İstanbul 2. bölgeden ön seçime gireceğini belirtti. 

Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında, geçmişte de siyasi görevlere ön seçimle geldiğini hatırlatarak, ön seçimin demokrasi bayramı, özgürlük, barış anlamına geldiğini söyledi.  

Ön seçim sürecinde partililerin her konuyu ayrıntılarıyla aralarında konuşacağını, partiyi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyeceğini anlatan Sarıgül, "Ön seçim parti içi birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek, seçim başarımızın güvencesi olacaktır. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum" dedi.  

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yaşanan ve yargıya intikal eden olaylara ilişkin sorusuna şu karşılığı verdi:  

"Bugün çok önemli bir konuyu değerlendiriyoruz. Ben yeniden parlamentoda düşüncelerimi şahlandırmak için yola çıkıyorum. Parlamentoya muhalefet olmak için değil, iktidar olmak için gidiyorum. Tarih, bundan sonra benim muhalefette yaptıklarımı değil, iktidarda yaptıklarımı yazmalı. Bu saatten sonra iki görevim var. Biri, ulusumuzun bayrağını en yükseğe taşımak, diğeri ise CHP'mizin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmektir. Ana konumuz, Türkiye, teferruat ile ilgilenmek bize bir şey kazandırmaz. Genel konularla ilgili her sorunuzu alabilirim, bu konuda ilerleyen günlerde her sorunuza rahatlıkla cevap verebilirim." 

Deniz Baykal'ın ön seçime girerek aday adaylığını açıklamasıyla ilgili soru üzerine Sarıgül, "Sayın Deniz Baykal, geçmişte genel başkanlık yarışında benim rakibimdi. Sayın Baykal'ın Antalya'dan ön seçimle aday olması demokrasi adına sevindirici bir haberdir. Sayın Baykal'a Antalya'daki ön seçimde başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Toplantıya Mustafa Sarıgül'ün oğlu Ömer Sarıgül de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir