"30 Mart yeni bir başlangıç olacak"

Binali Yıldırım, 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesi için yeni bir başlangıç olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "30 Mart seçimleri Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesinin yeni bir başlangıcıdır" dedi. Yıldırım, özel uçakla geldiği Uşak'ta ilk olarak valiliği ziyaret etti. Burada Vali Mehmet Ufuk Erden'den kentte yürütülen projelerle ilgili brifing alan Bakan Yıldırım, daha sonra Uşak Çevre Yolu'nun temel atma törenine katıldı. 

Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, Uşak'ın, battaniye üretiminde bir numara olduğunu söyledi. "Sadece üretmiyorsunuz, Türk insanını ısıtıyorsunuz. Dokumacılıkta, deri sektöründe çok öndesiniz" diyen Yıldırım, Uşak'ın, Türkiye'de işsizlik oranının en düşük olduğu illerden biri olduğunu söyledi. 

Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: 

"Uşak üretiyor, ürettiğini satıyor. Uşak kazandıkça Türkiye kazanıyor. Uşak'ta üç organize sanayi bölgesi var. Son on yılda 24 bin hektar alanda yeşillendirme yapıldı. 80 yılda yapılan ağaçlandırmanın son 10 yılda daha fazlasını yaptık. Bununla yetinmedik çok güzel bir adalet sarayı, hastane yapıldı. Bütün bunlar kente yapılan yatırımlardan bir kaçı. Eğitim, Türkiye ortalamasının üstünde, sınıflarda öğrenci ortalaması 22. Uşak Üniversitesi 2006 'da açıldı. Şu anda 17 bin öğrencisi, 11 fakültesi var. Kısa sürede bu hale geldi. Uşak aynı zamanda eğitimde de koşar adımlarla ilerleyen bir ilimiz."  

"Önce insan" 

İzmir-Ankara yolunda günde ortalama 25 bin aracın geçiş yaptığını ve yoğunluğun artığını ifade eden Yıldırım, trafiği rahatlatmak amacıyla Uşak Çevre Yolu projesini hayata geçirdiklerini söyledi.  

Projeleri başlatırken, "Önce insan" ve "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" şiarıyla hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Yıldırım, "11 yıldır ülkenin doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde yollar yapıyoruz. 80 yılda yapılan sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol. 11 yılda biz 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik, yolları böldük hayatları birleştirdik" diye konuştu. 

Binali Yıldırım, konuşması sırasında, "İzmir'in efesi Binali Yıldırım" sloganı atan vatandaşlara, "Efelik İzmirlilerin olsun hizmet bize kalsın" dedi. 

11 yıldan bu yana en iyi hizmeti verebilmek için çaba harcadıklarını anlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu ülkenin sevdalısı başbakanımızın ekibi olarak, çalışma arkadaşları olarak 11 yıldan beri çalışıyoruz. Ege'yi, İzmir'i, Türkiye'nin bir numarası yapacağız. Sizinle konuşmak istediğimiz çok şey var ancak sesim buna izin vermiyor. Biraz rahatsızım ancak sesin önemi yok, önemli olan icraattır, icraatta burada. Önümüzde seçim var. 30 mart seçimleri, Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesinin yeni bir başlangıcıdır. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Durmak yol yela devam diyorum."  

AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş'in de konuşma yaptığı törenin ardından Uşak Çevre Yolu'nun temeli atıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir