"620 gönüllü silahsızdı, kurşun yağdırıldı"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Gazze'ye yardım çalışmasına 50 ülke insanının gönüllü olarak geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürürken saldırıda bulunduğu "Mavi Marmara Gemisi"nde bulunan 620 gönüllünün silahsız olduğunu, ancak İsrail'in bu insanlara kurşun yağdırdığını söyledi.

Saadet Partisi öncülüğünde Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen "Sustukça Ölüyoruz-İsrail Vahşetine İsyan Mitingi"nde konuşan Yıldırım, Gazze'ye yardım çalışmasına dünyadan birçok insanın katıldığını, 50 ülke insanının gönüllü olarak geldiğini söyledi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize çok büyük zulümler yapıldı, gönüllüler göğüslerini bizim için seferber etti. Onlar savaş filoları ile geldiler, ancak 9 kardeşimizi şehit edebildiler. Gazze 4 yıldır abluka altında. Bize saldırı yapılırken sabah ezanı okunuyordu. Çok güzeldi. Ezan okunurken onların botları bize doğru geliyordu. Bize namaz kılarken saldırdılar. 48 kardeşimiz yaralandı. 620 gönüllüsü silahsızdı ama kurşun yağdırıldı. Geminin her tarafı şehit kanlarıyla yıkanmıştı. Bizim gemide yaşadıklarımızı Filistinli çocuklar her gün yaşıyor. 19 yaşındaki Furkan, şehit olmadan az önce yanıma yaklaştı. 'Başkanım okulu bitiriyorum. Bundan sonraki hayatımla ilgili ne yapmamı istersiniz? Sizinle bu konuyla ilgili konuşmak istiyorum" dedi. 'Furkan şu olaylar bitsin görüşürüz' dedim. Bu konuşmanın ardından Furkan'a kurşun sıktılar ve onu şehit ettiler."

Yıldırım, Furkan Doğan'ın ölmeden önce günlüğüne yazdıklarını okudu.

Bülent Yıldırım, Doğan'ın günlüğe, "Şahadet şerbetine son saatler inşallah. Var mı bundan daha güzel bir şey? Varsa o da sadece annemdir ama ondan ben de emin değilim. İkisinin kıyası çok zor" notunu düştüğünü söyledi.

Gündoğdu: Artık İsrail'in sonu geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Filistin davasında "yardım konvoydan önce ve sonra" diye yeni bir milat başladığını kaydetti.

Bu saldırının insanlığa yapıldığını, dini, etkin yapısı ne olursa olsun herkese yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Gündoğdu, Gazze'deki çocukların hayal kurması, yaşlıların, kadınların dünyaya yeniden umutlu bakması adına, bütün dünya çocuklarının masumiyeti adına terörist devlete haddinin bildirilmesi gerektiğini söyledi.

"Haydut devlet İsrail'in Gazze'de,ne işinin olduğunun sorulması gerektiğini" vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Mavi Marmara'nın Akdeniz'de ne işi var diyenler var. Bu yanlış soru. Soruyu doğru sormak lazım. Artık İsrail'in sonu geldi. İsrail'in vakit geçmeden korsanlığı bırakması, insanlık ailesine katılması gerekiyor. İsrail, bu sefer sistematik yalanlarıyla, insanları kandıramayacak. Artık bu devletin sonu geldi. Şehitlerin kanı ve gazilerin gözyaşlarıyla boğulacak. Buradan Mısırlı yöneticilere de sesleniyorum, Filistin'e uygulanan ambargodan vazgeçin. Dünyaya sesleniyorum, artık Filistin'i tanıyın. Terörist devlet İsrail, bütün dünya mazlumlarından özür dileyinceye kadar, mücadeleye devam edilmeli. Filistin özgürlüğe kavuşturulmalı."

Mitinge 300 sivil toplum kuruluşu destek verdi

Yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge, bazı sanatçılar da katıldı. Mitinge destek vermek için gelen 3 Musevi, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını salladı.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine çeşitli mesajların yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar da attı.

Bir binanın duvarına İskenderun'da şehit olan askerlerin ve yardım gemisinde hayatı kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart asıldığı gözlendi.

İsrail bayrağının yakıldığı mitingde, ezgiler ve şiirler de okundu. Mitingi, ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarından çok sayıda gazeteci izledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir