"AB üyeliğine direkt karşı olan bir insandım"

Bakan Arınç, "AB'ye taraftar olmayı vatan hainliği sayan bir düşünceden bugünkü bu noktaya geldim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisinin daha önce AB üyeliğine karşı olduğunu, ancak bu konudaki fikirlerinin değiştiğini belirterek, "AB'ye taraftar olmayı vatan hainliği sayan bir düşünceden bugünkü bu noktaya geldim. Ben bunu olumlu bir nokta olarak görüyorum" dedi.

Arınç, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçeleri üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Daha önce AB üyeliğine karşı olduğunu, ancak bu konudaki fikirlerinin değiştiğini ifade eden Arınç, AB sürecinin bugünkü noktasında, Türkiye'nin bu süreci başarıyla tamamlamasını arzu ettiğini dile getirdi.

Arınç, "Geçmişte düşüncelerim farklıydı. İnsanların fikirleri zaman içinde değişebilir. AB'ye taraftar olmayı vatan hainliği sayan bir düşünceden bugünkü bu noktaya geldim. Ben bunu olumlu bir nokta olarak görüyorum" dedi.

Arınç, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, "Cemevlerinin vakıf statüsüne alınması" önerisine karşılık, "İlginç bir düşünce. Üzerinde düşünelim. Bu konuda Sayın Faruk Çelik'in, hükümete de sunumları var" dedi.

Muhalefetin tepkisi

Bu arada, Bakan Arınç'ın soruları yanıtlamaya başladığı sırada Meclis Televizyonunun kamerasının çekime başlaması üzerine CHP'li Aslanoğlu ile BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Meclis Televizyonunun yalnızca Bakanların sunumunu çektiği, muhalefet milletvekillerinin konuşmalarını çekmediği" gerekçesiyle tepki gösterdi. Aslanoğlu ve Kaplan, kameranın dışarı çıkarılmasını istedi. Kaplan, "Ya kamera çıkarılacak ya ben çıkarım' dedikten sonra salonu terk etti. Aslanoğlu, Arınç'tan kameranın dışarı çıkarılmasını sağlamasını talep etti.

Bunun üzerine Arınç, konunun kendisiyle ilgili olmadığını, TBMM Başkanlığı ve Komisyon Başkanlığı ile ilgili olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yeminle teyit ediyorum ki; burada hangi televizyon kanallarının olacağını, kimin çekim yapıp yapmayacağını biz kararlaştırmıyoruz. Haber değeri bakımından hangi televizyonlar bunu merak ediyorlarsa geleceklerdir. Bir kısmı da belki bunu başka kanallardan elde edecektir. Bu bizim meselemiz değil. Bunu, bizi muhatap alarak söylerseniz üzülürüm. Benim söyleyeceklerimin bir televizyon kanalı tarafından alınması çok önemli bir olay değil. Bu onların bileceği bir iş. Ben buna karışmadım. 'Gel' demedim, 'git' de demem."

Bu konularda ilginizi çekebilir