"AB'den acil mali yardım talep etme riski yüksek"

Portekiz Maliye Bakanı Santos, Portekiz'in yaşadığı krizin ulusal olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Portekiz Maliye Bakanı Fernando Teixera dos Santos, Financial Times gazetesinde yayımlanan demecinde, Portekiz'in gelecekte AB'den acil mali yardım talep etme riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Fernando Teixera dos Santos, "Portekiz'in yaşadığı krizin ulusal olmadığını, krizden en çok etkilenen Yunanistan ve İrlanda ile birlikte Euro Bölgesi ülkelerinin yaşadığı bir sorun olduğunu" ifade etti. Finans piyasalarında, Yunanistan ve İrlanda'nın yaşadığı krizin başka ülkelere de bulaşma tehlikesinin giderek büyüdüğünü savunan Portekiz Maliye Bakanı, Euro Bölgesi'nde bulunmalarının kendilerine de büyük etkisi olduğunu kaydetti.

Bu arada Financial Times'ta çıkan demecin büyük yankı bulması üzerine hemen Portekiz haber ajansı Lusa'ya bir açıklama yapan Fernando Teixiera dos Santos, "mevcut durumda Portekiz'in AB'den acil mali yardım talep etme riskinin bulunmadığını" vurguladı. Portekiz Maliye Bakanı, sözü geçen acil mali yardım paketi için "Portekiz hükümeti ile Brüksel arasında direk veya dolaylı yollardan hiçbir görüşme olmadığının" altını çizdi.

Öte yandan Portekiz basını, Yunanistan ve İrlanda'dan sonra Portekiz'in de benzer bir mali kriz yaşaması halinde bunun domino etkisi yaratacağını ve İspanya'ya da sıçrayabileceğini iddia ederek Euro Bölgesi'nin tamamının tehlikeye girebileceği yorumunda bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir