"Acımız büyük"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Siyasiler Tuncel Kurtiz'in ölüm haberinin ardından şu mesajları paylaştılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtiz'in ölüm haberini Antalya'da aldığını ve çok üzüldüğünü" ifade ederek mesajında şunları kaydetti: 
"Her ölüm erken ölümdür ama Tuncel Kurtiz'lerin ölümü her zaman çok erken ölümdür. Sahne ve perdedeki oyunu, duruşu, sosyal yaşamdaki tavrı, önemli eserlere renk kattığı sesi, kimlik ve kişiliğiyle her zaman anılacak ve saygı duyulacak olan Tuncel Usta'nın ölüm haberini Antalya'da aldım, çok ama çok üzüldüm. 
12 Eylül 1980 darbesi sonrasında Yılmaz Güney'in ölümüyle memleketine küsüp yurtdışında yaşamaya başlayan Tuncel Kurtiz ülkemizde, çok sevdiği topraklarımızda öldü. Acımız büyük. Büyük ustaya rahmet ailesine tiyatro ve sinema dünyası ile Türkiye'ye başsağlığı diliyorum."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, twitterdan başsağlığı diledi. Yımaz  "Tuncel Kurtiz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sanat severlere sabır diliyorum" dedi.

 

Büyük bir kayıp
BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in ani vefatı dolayısıyla yayınladıkları mesajda, ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. 
Demirtaş ve Kışanak mesajlarında şunları kaydetti: 
"Ülkemizin çok değerli, emektar sanatçılarından biri olan, sinema ve tiyatro alanında bıraktığı eserlerle gelecek kuşaklara önemli miraslar devreden ve birçok ödülün sahibi olan Kurtiz'in, ani bir şekilde aramızdan ayrılmış olması sanat dünyası adına büyük bir kayıptır. 
Emekçi kişiliğiyle, toplumsal sorunlara duyarlı vicdanıyla hem sanat dünyasına örnek olmuş hem de tiyatro ve sinema sanatının gelişmesine, yeni sanatçıların yetişmesine öncülük etmiştir. Boşluğu asla doldurulamayacak bir sanatçıdır. 
Kendisini hep sevgiyle, özlemle ve minnetle anacağız. Anısı değerli eserleriyle birlikte yaşayacaktır. 
Kurtiz'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir