"Adli tıp raporlarını nereye saklayacaksınız?"

Başbakan Erdoğan, Kabataş'ta yaşanan olayla ilgili, "Attığınız manşetler doğru değil, adli tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız?" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, geçen yılın mayıs ve haziran aylarında İstanbul'da sokak hareketleri başlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular, camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş'ta, yavrusu ile beraber, orada bir kızımıza yapılan saldırıyla alakalı bakın şimdi onunla üzerinde oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar, şimdi bunun öyle değil, böyle diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık... Çok açık, net söylüyorum.

Medya dünyasında amiral diye geçinenlerle söylüyorum, hele hele bugün attıkları başlığı, özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp Raporları'nı nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Adli Tıp Raporu'ndan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, bu bayanın çocuğu ile beraber aldığı darbeyle ilgili aldığı raporu ne yapacaksınız?

"Tarih sizi affetmeyecek"

"Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakın haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık, ocak. Aradan 8 ay geçti, 8 ay... Şimdi kendilerine göre yeni yeni senoryalar hazırlıyorlar. O hanımefendi ile çocuğu konusunda bu defa yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Benim milletim bunu yutmaz. Herşey açık, net ortada ve o zaman savcının bütün tespitleri ortada, Adli Tıp Raporu ortada ve şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz. Kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih şimdi bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Yapımı dünyanın en zor olan metro hattı oldu. 123 antik ahşap gemi ortaya çıkartıldı. 50 binden fazla tarihi eser bulundu. Bu hattı inşa ederken İstanbul’un bilinen tarihi de değişti. 4 yıl önce açılacaktı ama hassasiyetimiz nedeniyle gecikti. Laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz. Farkımız bu. Haliç üzerindeki istasyon sayesinde İstanbullular Haliç’in güzelliğini görecek. İstanbul'daki raylı hat sisteminin uzunluğu 141 kilometreye çıkardık."

"Marmaray’a binmemiş, metro hatlarını kullanmamış vatandaşlar var. Dünya Marmaray’ı konuşuyor. İnşallah Haliç’teki bu köprü konuşulacak. Herkesin bir kere Marmaray’ı tecrübe etmesini istiyorum. Londra, Paris ve Hong Hong’da ne varsa İstanbul’da da o olacak dedik. Batı uçağa biniyorsa, benim vatandaşım da binecek dedik."

"CHP’nin başındaki genel müdür, Türkiye düşmanı bir gazeteye röportaj vermiş ‘Türkiye, 1071’den bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir’ diyor. Türkiye, 1071’de mi kuruldu? Türkiye’nin kuruluşunun 1071 olduğunu sanan genel müdür CHP’nin başında bulunuyor. Tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, din kültürü ve ahlak bilgisi sıfır, siyaset zaten sıfır, özgüven sıfırın altında. CHP’nin bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor. AK Parti’nin de nereye getirdiğini herkes biliyor."

"Tutuksuz yargılama kararları çıktı, birileri rahatsız oldu. Kimler? Paralel yapının borazanları rahatsız oldu. 17 Aralık’ta atılan adımlar samimiydi? Her şey bir senaryoydu. Bu senaryonun aktörleri vardı. Bunlar da onun dalkavukları, borazanlarıydı. AK Parti’nin kapatılmasını isteyen demokrasiden nasibini almamışlar vardı."

"Gezi olayları ile 17 Aralık darbe girişimi aynı siyaset mühendislerinin işidir. Arkalarından aynı karanlık yüzler görev aldılar. Her iki olayda da aynı medya aynı vazifeyi yüklendi. Her ikisi de milli iradeyi, Türkiye'yi, Türkiye'nin küresel projelerini hedef aldılar. Şu anda olanları görüyorsunuz elinde bira şişesi ile başörtülü kızlarımıza saldıranlarla o malum paralel yapı birlikte hareket ediyorlar. Dün birileri en zor zamanlarda başörtüsünü teferruattır diyordu. Bugünde o başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar."

"Türkiye ekonomisine zarar vermek istediler. Gezi olaylarıyla 17 Aralık girişimi aynı siyaset mühendisliğinin işi. Bu milletin hangi milli ve manevi değeri varsa onu istismar etmeye çalışıyorlar. Bunlar sevgili peygamberimizi kamyona bindirecek kadar ahlaksızdırlar."

Haliç Metro Köprüsü

Köprünün açılmasıyla Yenikapı-Taksim arası yolculuk 7.5 dakikaya, Yenikapı-Levent arası yolculuk ise 18 dakikaya düşecek. 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere 936 metre uzunluğundaki köprü, 180 milyon liraya mal oldu. Haliç Metro Köprüsü’nün yapımına ise 2009 yılında başlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir