"Affetme yetkim olsa hemen kullanırım"

Cumhurbaşkanı Gül, Ergenekon davasında tutuklu bulunan Hilmioğlu hakkında ''Bu tip insani meselelerde ben de üzülüyorum. Ama yasal olarak elimde affetme yetkim yok. Yetkim olsa hemen kullanırım'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Gül'e, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan kanser hastası Fatih Hilmioğlu'nun durumu soruldu.

Gül,''Halkımız şöyle zannediyor;'Cumhurbaşkanı birisini arzu ederse veya cezaevinde olan herhangi biri hastaysa onu affedebilir.' Böyle bir anayasal yetkisi var zannediyorlar.Benim böyle bir yetkim yok. Benim böyle bir yetkim olsa doğrusu ben bunu hemen kullanırım"dedi.

"Merkez'in kararını bekleyip göreceğiz"

Merkez Bankası'nın faiz kararları hakkındaki soruyu da yanıtlayan Gül,"Türkiye dalgalı kur politikası içerisinde bunu hepimiz biliyoruz, kur şu noktada olacak diye bir tespit yok. Eskiden bu yapılıyordu. Merkez Bankası nasıl karar verecek onu hep beraber göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, MHP ve Şişli Belediyesi'ne yapılan saldırılar hakkında ise, "Herkes daha dikkatli, saygılı bir dil kullanırsa, gerginliğe fırsat vermeyiz''dedi.

Başbakan'ın üslubunu nasıl buluyorsonuz sorusuna ise Cumhurbaşkanı Gül şu şekilde yanıt verdi;

"Biraz önce tavsiyelerimde bulundum. Türkiye’nin ortamını normalleştirmek hepimizin görevidir. Ekonomideki oynamalar sokaktaki insana da en yetkili insana da  zarar vermektedir. Sayın Başbakan iktidar partisinin başkanıdır. Görüşlerini açıklayacaktır bundan daha normal bir şey olmaz. Görüşlerini bildiklerini inandıklarını kamuoyuyla paylaşacaktır. Herkesin aslında bilmesi gereken Türkiye’de olağanüstü bir şeyin aslında olmadığı, Türkiye’nin normal yolunda gittiğidir. Türkiye’deki ekonomik gidişin iyi olduğunu dışarıya da göstermek hepimizin menfaatinedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir