"Airshow Side" 25-26 Mayıs'ta yapılacak

Etkinlikte uçak geçişleri, akrobasi uçuşları, paraşüt atlayışları ve hava gösterileri gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Türkiye'nin tek düzenli uluslararası hava gösterisi "Airshow Side" 25-26 Mayıs tarihinde yapılacak.

Türk Hava Kurumu (THK) ile Side Belediyesince Side Havacılık Parkı'nda düzenlenecek Airshow Side'de, uçak geçişleri, akrobasi uçuşları, paraşüt atlayışları ve hava gösterileri gerçekleştirilecek. Airshow'da, Türk Hava Kuvvetlerinin Solo Türk ve Türk Yıldızları da gösteri yapacak.
THK Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş, etkinlikte paraşüt, wingsuit, microlight, model helikopter gösterileri, solo, akrobasi para motor uçuşları, yangın uçak ve uçuş okullarının geçişlerinin bulunacağını söyledi.
Etkinliğe yurt dışından akrobasi gösteri timlerinin de katılacağını ifade eden Yüceliş, dünya şampiyonları Rus Svetlana Kapanina ile Litvanyalı Jurgis Kaiyrs'in yanı sıra akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün gösteri uçuşu yapacağını bildirdi.
Vatandaşların etkinlik boyunca akşamları pilotlarla sohbet etme imkanı bulacaklarını anlatan Yüceliş, düzenlenecek yarışmalar sonucunda kazananların Side üzerinde uçuş yapma ödülüne sahip olacağını kaydetti.
Avrupa'da uçak gösterilerinin önemli seyirci kitlesini çektiğini vurgulayan Yüceliş, "Festivali izlemeye gelecek binlerce havacılık meraklısı var. Son yıllarda ülkemizde de havacılık gösterilerine ilgi artmaya başladı. Etkinlik Side'nin tanıtımına katkı sağlayacaktır" dedi.