"AK Parti 'açılım'dan vazgeçmeyecek"

Bakan Arınç, demokratik açılımla ilgili olarak "Bütün riskleri göze alıp Türkiye'nin önünü açacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MANİSA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hiç kimsenin AK Parti'nin demokratik açılımı gerçekleştirmekten vazgeçeceğini düşünmemesi gerektiğini belirterek, "Bütün riskleri göze alıp Türkiye'nin önünü açacağız. Kimsenin cesaret edemediği işleri biz yaptık bunu da biz yapacağız" dedi.

Arınç, Manisa'daki süt soğutma tankları dağıtım töreninin ardından, 3 günlük Manisa programını değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hükümet olarak Manisa'da yaptıkları çalışmaları anlatan Arınç, kentte inşa edilecek 400 yataklı eğitim araştırma ve uygulama hastanesinin belediye tarafından sekteye uğratılmak istendiğini söyledi.

AK Partili Manisa Belediye Başkanı döneminde her türlü çalışmanın tamamlandığını, belediyenin 110 dönümlük araziyi bu hastane için tahsis ettiğini anlatan Arınç, belediyenin MHP'ye geçmesi üzerine bu çalışmaların sekteye uğratıldığını kaydetti.

"Demokratik açılım"

"Demokratik açılımı", beraberlik, huzur, milli bütünlük projesi olarak niteleyen Arınç, bunun, hükümetin tek başına gerçekleştirmek istemediği, herkesin elindeki tüm imkanlarla katılabileceği, Türkiye'nin bütünlüğünü ilgilendiren bir konu olduğunu vurguladı.

Bu konuda yapılan çalışmalara CHP ve MHP'nin katılmadığını, katılmadığı gibi hükümeti ve kendilerini kötüleyerek vatan hainliği ile suçladığını anlatan Arınç, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak biz Türkiye'nin sorunlarını çözmek, huzuru, barışı kardeşliği yeniden elde edebilmek, terörü sonuna kadar yok etmek için Türkiye'de yaşayan etnik kökeni farklı insanların bin yıllık beraberliğini bugüne kadar bozmak isteyenlere fırsat vermemek için barış projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun altında başka bir şey yok. Birincisi terörle mücadele edilecek, ikincisi teröre yol açan tüm sebepleri ortadan kaldıracağız. Bu nedir ayrımcılıktır, bu nedir inkardır, bu nedir kardeşler arasında ülkede beraber yaşayan insanlar arasında tefrikalar çıkarmaktır, ekonomik geri kalmışlıktır vesaire... Bütün bunları önleyerek Türkiye'de düşmanlıkları körüklemek adına yapılan işlere son vermeye demokratik açılım diyoruz. Niçin demokratik açılım. Çünkü sorunların çözümü demokrasinin içinde."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, "örgüt elemanlarının bile eski taleplerinin büyük kısmından vazgeçtiğini, bunun görmezden gelinemeyeceğini" belirtti.

"AK Parti'nin bu barış projesine MHP ve CHP'nin karşı çıktığını, 1989-99 yılları arasında SHP-CHP zamanında hazırlatılan projede kendilerinin söylediğinden 10 misli daha fazlasının olduğunu" belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Bugün bizim söylediklerimizin 10 misli var. Anayasanın değiştirilmesi, etnik kökene vurgu yapılmaması var. Resmi dilin yanında hatta Kürtçenin rahatça yazılıp konuşulması var. Ama onlar o zamanda kaldı. Şimdi CHP başkalaşmış, metamorfoz olmuş. Eski düşüncelerinden çok uzak kalmış. '89-99 raporları beni ilgilendirmez ben AK Partinin yapacağı her şeye karşıyım' diyor. O zaman demek ki kardeşim sen burada kalacaksın. Biz Türk milletiyle birlikte bu projeyi uygulayacağız diyeceğiz. AK Parti bundan geri durmaz. Sonuna kadar bizim için doğru olduğuna inandığımız projeyi devlet projesi olarak uygulayacağız ve Türkiye'yi huzura barışa kavuşturacağız."