"AKP uzlaşıyı karanlık köşelerde aramaktadır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın AKP'nin anayasa değişikliğinde uzlaşıyı Türk milletinden uzak yerlerde aradığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "TBMM çatısı altında mutabakat konusunda aciz kalan AK Parti'nin, uzlaşıyı Türk milletinden uzak yerlerde, karanlık köşelerde aradığını" iddia etti.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gündemin tek konusu haline getirilen anayasa değişikliği paketinin, detayları ortaya çıktığında beklentilerin çok gerisinde kaldığını ve halkın gerçek gündeminden uzak olduğunun görüldüğünü savundu.

Mütekamil bir anayasa için sosyal barışı ve anlayışı tesis edecek, toplumun bütün kesimlerine güvence verecek bir siyaseti ve kamu yönetimi anlayışını, felsefeyi inşa etme zarureti bulunduğunu ifade eden Yalçın, anayasa değişikliğinin bir siyasi parti ya da toplumun bir kesimine hizmet etmek üzere yapılamayacağını kaydetti.

Anayasanın milletin bütünlüğünü, yaşayan halk kadar gelecek nesilleri de ilgilendiren ve milli bir mutabakat gerektiren toplumsal bir sözleşme olduğuna işaret eden Yalçın, "Yandaş medya, sözüm ona sivil toplum kuruluşları ve aydınlarla yapılan mutabakat toplantıları, milletin ortak kanaatini temsil edemez. TBMM çatısı altında mutabakat konusunda aciz kalan AKP, uzlaşıyı Türk milletinden uzak yerlerde, karanlık köşelerde aramaktadır" görüşünü savundu.

Yalçın anayasa değişiklik talebinin liberal kapitalist bir felsefenin öncelikleri ile dolu olduğunu, AKP'nin izlediği politikayla yargıyı kendi emri altında bir kuruma dönüştürmeye çalıştığını iddia etti ve şunları ifade etti: "Deli kızın çeyizini andıran malum paket incelendiğinde görülüyor ki yola çıkarılan sözde anayasa treninde AKP, halkın gözüne baka baka, gerçek gündem kaçakçılığı yapmaktadır".

Bu konularda ilginizi çekebilir