"AKP, yolsuzlukla mücadelede küme düştü"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Hükümeti yolsuzlukla mücadele konusunda eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Yolsuzluklarla mücadele konusunda, AKP'den kararlı bir duruşu göremediklerini kaydeden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin bu konuda küme düştüğünü" savundu.

Vural, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan ile fındık üreticilerinin sorunları konusunda TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "AK Parti'den birtakım kimselerin rüşvet aldığı" iddialarına, "çamur at, izi kalsın" karşılığı verdiğini ifade eden Vural, "Bu çamur at izi kalsın anlayışı, çamurdan rahatsız olanlar için geçerlidir. Gerçekten çamura bulaşmış olanlar için bu çamurun bir anlamı bile yoktur. Yolsuzluklarla mücadele konusunda, maalesef yine AKP'den kararlı bir duruşu da göremediğimizi belirtmek istiyorum. Bunu geçiştirmek için laf ebeliği yapmaktadır. Bu konuda küme düştüğünü ortaya koymuştur" diye konuştu.

"Fındık fiyatı açıklansın"

Hükümetin fındık taban fiyatını açıklamamasını eleştiren Vural, üreticinin, birtakım dış kaynaklı tüccara teslim edildiğini öne sürdü.

Geçen yıl fındık fiyatının, bir önceki yıla göre yüzde 27 artırıldığını anlatan Vural, şöyle konuştu:

"Şimdi Sayın Başbakan'a hodri meydan diyorum. Eğer geçen seneki fiyat, fındık üreticilerinin sıkıntılarını çözmek için belirlenmiş bir fiyatsa, geçen seneden bu seneye göre beklenen enflasyon daha yüksek çıkmışsa, o zaman fındık fiyatını, geçen seneki artışla eşdeğer tutmanız gerekmektedir. Siz, acaba milleti kandırmak için mi fiyat belirliyorsunuz yoksa fındık üreticilerinin sıkıntılarını çözmek için mi? Şimdi bunu göreceğiz. 22 Temmuz öncesinde fiyatın belirlenmesinde neler amir olmuştur, onları bu sene verilecek fındık fiyatıyla görmek mümkün olacaktır" diye konuştu.

Vural, fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını istedi.

Giresun Milletvekili Özkan da fındık üreticisinin, fiyatın açıklanmaması nedeniyle korku, panik ve beklenti içinde olduğunu, ancak hükümetin, beklentileri görmezlikten geldiğini söyledi.

Fiskobirlik'in 53 milyon YTL'lik alacağının ödenmesi ve canlandırılması gerektiğini anlatan Özkan, fındığın, AK Parti iktidara geldiğinden beri ülke problemi haline geldiğini ileri sürdü. Özkan, "Ben fındık üreticisiyim. Yıllardır fındık satışında hiçbir problem yaşamamıştık. Bu hükümet döneminde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Hükümet tavrını açık ve net ortaya koymalı. Üreticinin yanında mı yoksa spekülatörlerin, 3-5 tüccarın yanında mı?" dedi.

Hükümeti üreticinin yanında yer almaya davet eden Özkan, en kısa zamanda fındık taban fiyatının açıklanmasını istedi.