"Alacağımız karar kimseye zarar vermeyecek"

Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç Dershanelerle ilgili "Alacağımız karar kimseye zarar vermeyecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  Başbakan yardımcısı Bülen Arınç havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, dershaneler ile ilgili yönetilen soruya "Alacağımız karar kimseye zarar vermeyecek"dedi

"Gülen ile Erdoğan arasında bir sorun yok"

Fethullah Gülen ile Başbakan Erdoğan arasında bir sorun olmadığını söyleyen Arınç, "Dershaneler ticari amaçla kurulan ticari yerlerdir. Hizmet hareketi bunu yaparken daha farklı davranmış olabilir. Biz bu meseleye rasyonel bakmak zorundayız. Bunların Türkiye'de yasal kuruluşlar olduğunu, okulların verdiği eğitime katkı olduğunu düşünmek zorundayız. Muhterem Hocaefendinin hükümetimize karşı kötü bir düşüncesi yoktur. Başbakanımızı çok sevdiğini, yaptıklarını çok beğendiğini söyler. Dershanelerin kapatılmaması gerektiğini Muhterem Hocaefendi söylüyor. 'Kapatmayın, devam ettirin' diyor."dedi.

Arınç sözlerine şu şekilde devam etti; "Alacağımız karar kimseye zarar vermeyecek. Artık dershaneler konusunda meseleyi kızıştırmanın, farklı açılardan meseleyi büyütme çalışmalarını faydası yok. Atılan tweetlerle, yalan yazılarla bu meseleyi hükümete karşı bir noktaya hiç kimse getirmemelidir."

Kılıçdaroğlu hakkında da açıklamalarda bulunan Arınç,"Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere diğerlerinin dershaneler hakkında ağızlarından olumlu bir söz çıkmadığına dikkat ederek bu çelişkinin samimi mi yoksa Ak Parti’ye karşı bir yıpratma hareketi mi olduğunu kamuoyu lütfen dikkat etsin." dedi

"Kılıçdaroğlu Dersim'e sahip çıkmadı"

Şivan Perver'in Kılıçdaroğlu tarafından eleştirilmesi sorusunu yanıtlayan Bülent Arınç," Kılıçdaroğlu Şivan Perver’i eleştirdi diyorsunuz değerlendirmesini benden istiyorsunuz. Neresindeyim bunun. Bu eleştirileri hiçbir zaman samimi bulmuyorum. Bir açıdan doğru bir çizgide. Kendisi Dersim’de yaşayan trajediye de sahip çıkmamıştı. Samimiyetsizlik, kıskançlık ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasından duyduğu korku. Bunun analizi için öncelikle basına çok iş düşüyor."dedi.

"Almanya davetiminin Şivan Perver'in gelmesinde payı var"

"2010’da Şivan Perver’le Almanya’da bir otelde buluşmuş ve sohbet etmiştim." diyen Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"37 yıl sonra geliyorsa o görüşmenin mutlaka payı vardır. Bir taraftan örgütün tehdidi, bir taraftan da Türkiye’deki manzaradan korkarak gelemeyen bir insandı. Ben Şivan’ın o konuda çok samimi olduğunu düşünüyorum. Artık Diyarbakır’a gelebiliyor ve yaptığı konuşmayla içindeki hicranı döküyor. Buna Kılıçdaroğlu’nun alkış tutması lazımdı. Bugün Şivan’a karşı kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Uludere’de yaşanan acı bir hadisedir. Ama Kılıçdaroğlu’nun istismar etmemesi lazım."

"Kılıçdaroğlu, Ahmet Kaya'nın adını ağzına almasın"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kaya ile ilgili sözlerini de eleştiren Arınç,"Ahmet Kaya konusunda Başbakanımızın mahkum edildiği bir zamanda yalnız bırakmayan özgürlük aşığı bir insandı.Ahmet Kaya kendi başına gelen sıkıntıları, Başbakan’a gösterilen sıkıntıları kedi nefsinde hissetmiş ve sahiplenmişti. Ahmet Kaya’yı Kılıçdaroğlu hiç ağzına almasın.Nazım Hikmet’i de almasın. Nazım’ı gönderenler o dönemin  tek parti dönemiydi. Ağzımı açtırmayın bana.Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söyledikleri çok yanlış."dedi.

Son olarak Kabine Revizyonu hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Milletvekillerinden, bakanlar da olabilir. Değerlendirme safhasında, Bakanlarımızdan da aday olacaksa onun yerine bir arkadaşımız gelebilir. Bunlar Başbakan’ın takdirinde. Adaylar ne zaman açıklanır ne zaman kabine revizyonu yapılır,bunları birlikte takip edelim."diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir