"Anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz"

MHP'li Vural, "Biz MHP olarak kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun HSYK ile ilgili böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmediklerini söyledi. 

Vural, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin gruplarını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ziyaretin amacının, gündemde olan HSYK ile ilgili düzenleme olduğunu ifade etti. 

AK Parti'nin bir anayasa değişikliğiyle bu sorunu çözmeyi önerdiğini belirten Vural, MHP Genel Başkanı'nın ifade ettiği görüşlerin gayet açık ve net olduğunu söyledi.  

MHP olarak bu süreç içerisinde özellikle rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam ettiği bir süreç içerisinde anayasal yargı organlarına müdahalenin doğru olmadığını ifade ettiklerini kaydeden Vural, şunları söyledi: 

"MHP olarak biz böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmediğimizi ve yargı sürecinde olan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam etmesi gerektiğini, böyle bir müdahalenin rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının üstünü örtmek amacıyla özellikle yargı kurumlarına müdahale amacı taşıyabileceğini ifade ettik. Bu görüşlerimizi doğrudan doğruya kendileri de belirttik. Biz anayasa değişikliğini bu manada yargıya bir müdahaleyi özellikle de böylesine bir ortamda doğru bulmuyoruz. MHP olarak biz zaten 12 Eylül referandumunda  bu konuda 'hayır' demiştik, itirazlarımızı ortaya koymuştuk. Gelen bu süreç MHP'yi haklı çıkarmıştır. MHP'nin bu tutumu da haklı sebeplere dayanmaktadır. O bakımdan böyle bir sürecin doğru olmayacağını ifade ediyoruz." 

Gazetecilerin, "Diğer siyasi partiler hem teklifin geri çekilmesi hem de rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun devam etmesi yönünde iki şart öne sürdü. Şayet iktidar kanadı bu şartları kabul ederse MHP'nin tavrında bir değişiklik olur mu?" sorusuna Vural, şu yanıtı verdi: 

"Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının devam etmesi kararını yürütmenin kendi iradesine bağlamak, ciğerin kediye teslim edilmesi demektir. Böyle bir şey olabilir mi? Hangi iradeyle bunu yapacaklar. Biz MHP olarak kesinlikle bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun tamamen bağımsız bir şekilde böyle bir anayasa değişikliğini uygun görmüyoruz. Ne olursa olsun." 

Bu konularda ilginizi çekebilir