"Arkadaşlarımız adına çok sevinçliyiz"

Selahattin Demirtaş, "Arkadaşlarımız adına çok sevinçliyiz. Uzun yıllardır haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuluyorlardı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, BDP Diyarbakır il binasında, tahliye edilen BDP milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve bağımsız Van milletvekili Kemal Aktaş ile görüştü.

Demirtaş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız adına çok sevinçliyiz. Uzun yıllardır haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuluyorlardı. Vekil seçildiler buna rağmen serbest kalmadılar" diyerek, milletvekili olarak yaklaşık 3 yılı içeride geçirdiklerini söyledi.

Yaşananların hukuksuzluk olduğunu kaydeden Demirtaş, "Serbest kalmaları hepimizi sevindirdi ama onlardaki buruk sevinci biz de yaşıyoruz. Gecikmiş bir tahliyeydi. Adalet yerini buldu diyemeyiz. Adaletsizlik gerçekleşmişti zaten. Arkadaşlarımızın tahliye edilmesiyle adaletsizliğin uzaması engellenmiş oldu. Çok sayıda arkadaşımız zaten içeride. Hatip Dicle bizim açımızdan seçilmiş bir milletvekilidir. Dicle'nin yerine onun milletvekilliğini gasbeden kişi şu anda mecliste vekilliğin keyfini sürecek, Dicle hapiste olacak. Bu bizim içimize sindirebileceğimiz bir durum değil" diye konuştu.

Binlerce arkadaşlarının halen cezaevinde olduğunu, bütün bunları düşününce tam anlamıyla bir sevinci yaşayamadıklarını ifade eden Demirtaş, bu vesileyle artık bu hukuksuzluğun tartışılması gerektiğini belirtti.

"Yani Başbakan kendi evladını gönül rahatlığı ile bu mahkemelere teslim edemiyorsa bu halkın evlatlarını da bu mahkemelere teslim etmeye hakkı yoktur. Bu mahkemelerin, Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılması lazım. Bu yargılamaları ve hukuksuzluğu yapan bütün yargıçların ve savcıların da yargılanması gerekiyor. Bunlar suç işlediler çünkü. Bunlar mahkeme falan kurmadılar suç işlediler" diyen Demirtaş, suçu işleyen kim varsa yargılanması gerektiğini savundu.

Tahliye edilen milletvekillerinin salı günü normal çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Demirtaş, "Yoğun bir tempo bekliyor onları. Hem seçim hem parlamento çalışmaları hem de cezaevindeki sorunlarla yoğun bir şekilde ilgilenecekler. Tahliye olan arkadaşlarımız içeride kalan arkadaşlarımız için yoğun bir çalışma yapacak. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir