"Armağanı çok anlamlı"

CHP Genel Başkanı Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülünü alan Rezan Yeşilbaş'ı kutladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





ANKARA - CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülünü alan "Sessiz" filminin yönetmeni Rezan Yeşilbaş'ı kutladı. CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu Rezan Yeşilbaş ve ekibinin Altın Palmiye ödülünü kazanması dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında "AKP iktidarında kadının, sanatın ve sanatçının baskı altında olduğu, hakaret gördüğü, aşağılandığı süreçte, 'Ödülü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış bütün kadınlarına adıyorum' diyen Yeşilbaş, kadının sanatın ve sanatçının kazandığını, gelecekte de kazanacağını herkese gösterdi" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, filmin yönetmeni Rezan Yeşilbaş'ı, başrol oyuncuları Belçim Bilgin ve Cem Bender ile filmde emeği geçenleri, katkıda bulunanları kutladığı mesajında şunları kaydetti:

"Günümüzde, dünyanın en saygın festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali'nde, bir yönetmenimizin daha altın madalya alması ve bu ödülü ülkesinin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına armağan etmesi çok, ama çok önemli ve anlamlıdır. Çünkü, günümüzde, AKP iktidarında kadın, sanat ve sanatçı baskı altındadır, hakaret görmektedir, aşağılanmaktadır. İşte Altın Palmiye ödülü, birincilik ödülü böyle bir süreçte yönetmenimize verilmiştir.

Jüri başkanlığını Belçikalı Jean-Pierre Dardenne'in yaptığı kısa metrajlı filmler dalında toplam 4 bin 500 film arasından seçilen ve yarışan 10 filmden biri olan kısa metrajlı 'Sessiz' filminin yönetmeni Rezan Yeşilbaş'ın ödülünü alırken söyledikleri herkesi bir kez daha vicdanıyla baş başa kalmaya ve düşünmeye çağırmaktadır."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir