"Asya, Avrupa kaynaklı şoka dayanır"

Japonya Başbakanı, "Bölge ülkelerinin dış şoklara dayanmak için önceye oranla daha büyük bir kapasitesi bulunduğuna inanıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NUSA DUA - Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, Euro Bölgesi'nde yaşanan krizden kaynaklanabilecek şok dalgasına Asya'nın dayanma kapasitesi olduğunu söyledi.

Noda, Endonezya'nın Bali Adasında düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesinde yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi'nde süregelen krizin kendilerinden oldukça uzakta yaşandığına dikkat çekerek, "Asya ekonomisi kırılgan mı? Bence değil, kesinlikle değil" dedi.

Asya'yı 1997-1998 döneminde etkisi altına alan finansal krizden bu yana bölge ülkelerinin daha ihtiyatlı ekonomi politikaları uyguladığını ve dış şoklara karşı daha dayanıklı hale geldiğini vurgulayan Noda, söz konusu ülkelerin daha akılcı makroekonomik politikalar ortaya koymayı başardıklarını ifade etti.

Noda, genel olarak Asya ülkelerinin dış ticaret fazlası ve önemli oranda döviz rezervine sahip olduğuna işaret ederek, "Bölge ülkelerinin dış şoklara dayanmak için önceye oranla daha büyük bir kapasitesi bulunduğuna inanıyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir