"Bakan evlatlarına değil, vatan evlatlarına"

Kılıçdaroğlu, "Bir tarafta bakan evlatları var, yatak odalarında kasalar çıkan. Öbür tarafta bu milletin evlatları var. Şimdi soruyorum; Bakan evlatları mı? Vatan evlatları mı? Vatan evlatlarına oy vereceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında vatandaşlara hitap etti. 

Artık değişimin zamanının geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Bu ülkenin insanlarının vicdanına sesleniyorum. Bir tarafta bakan evlatları var, yatak odalarında kasalar çıkan. Öbür tarafta bu milletin evlatları var. Şimdi soruyorum; Bakan evlatları mı ? Vatan evlatları mı? Vatan evlatlarına oy vereceğiz. Vatanını, ülkesini, insanını seven, herkesi kardeş bilen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, siyaseti doğruluk üzerine inşa eden vatan evlatlarına oy verecek misiniz? Türkiye'nin herhangi bir yerinde Anavatan Partili, Doğruyol Partili, Demokrat Partili, hangi partiden olursa olsun, gücümüzü artık birleştirmekten yanayız. Demokrasiden, özgürlükten, temiz siyasetten yana tavır alacağız. Bunun için adresimiz belli: Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi." 

Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan başbakan olmaz" diyerek, "Bir şey daha öğrendik yalnız. Yalancıdan başbakan olmaz, hırsızdan başbakan olmaz. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için, kul hakkını korumak için, barışın, hukukun gelmesini sağlamak için, beraberce kardeşçe yaşamak için tek adres var. O adresin adı Cumhuriyet Halk Partisidir" ifadelerini kullandı. 

Şaibeli bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde başbakanlık koltuğuna oturmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "İlk kez şaibeli olan, kendi ağzıyla şaibesini ifşa eden bir kişi artık o koltukta oturamaz. O koltuk, namuslu insanların oturduğu koltuktur, temiz siyaset için mücadele edenlerin oturduğu koltuktur. O koltukta kul hakkı yiyenler oturamazlar. O kişi orada oturduğu sürece ona başbakan demeyeceğiz biz" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'na yoğun ilgi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'da Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece ilçelerini ziyaret ederek, seçim otobüsünden halka hitap etti.  

Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan, Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve bazı milletvekilleri de Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu, zaman zaman yağan yağmura rağmen konuşmasını sürdürdü. Konuşmaların ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ve bugün ziyaret ettiği ilçelerin CHP Belediye Başkan adaylarıyla halkı selamladı. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri taşıyan seçim otobüsünü zaman zaman vatandaşlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak takip etti. Kılıçdaroğlu'nun otobüsü E-5 Karayolu'ndan ayrıldıktan sonra Sefaköy'deki Küçükçekmece İlçe Başkanlığı önüne geldi. Çevre binalardan bazı vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu.