"Baklava diyarı"nda Halep tatlısı satıyorlar

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeli Ali İbrahim, Halep tatlılarını Gazianteplilerin beğenisine sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GAZİANTEP - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, geçimlerini sağlamak için kendi iş yerlerini kuruyor.

Suriye'de kuyumculuk yaparken yaklaşık bir yıl önce Gaziantep'e gelen Muhammed Ali İbrahim de Halep tatlısını "baklava diyarı" olarak bilinen Gaziantep'te vatandaşların beğenisine sundu.

Birçok Suriyeli gibi geçimini sağlayarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan İbrahim, açtığı iş yerinde Halep'e özgü yaklaşık 15 çeşit tatlının satışını yapıyor.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yakınının tavsiyesi üzerine açtıkları işletmenin kısa sürede ilgi görmeye başladığını söyledi.

 

 

İbrahim'in oğlu Ahmet Şabani de Halep'teki geleneği bozmayarak tatlıların yanında yemek de hazırladıklarını dile getirdi. Halep'te bütün tatlıcıların aynı zamanda yemek de sattığını anlatan Şabani, tatlı çeşitlerinin yanında Suriye'ye özgü bazı yemekleri de müşterilerine ikram ettiklerini ifade etti.

Asıl mesleğinin bilgisayar mühendisliği olduğunu söyleyen Şabani, iç savaş nedeniyle kardeşini ve çok sayıda arkadaşını kaybettiğini, bu nedenle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

İşletmede 6 kişinin istihdam edildiğini belirten Şabani, "Bizi yalnız bırakmayan Türk halkına da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.