"Başbakan ülkede istikrarı koruyamamaktadır"

MHP lideri Bahçeli, AKP hükümetinin demokratik açılım girişimlerini sert bir dille eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan toprak bütünlüğünü, ülkede istikrarı, bin yıllık kardeşliğimizi koruyamamaktadır. Sayın Başbakan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarını yok farz etmekte ve MHP'nin Hakkari'deki il binasını dahi koruyamamaktadır" dedi.

Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin genel merkezinde, partililerle bayramlaştı.

Burada konuşan Bahçeli, Ramazan ayının sel, trafik kazası ve terörle mücadelede birçok Mehmetçiğin şehit olduğu haberleri nedeniyle üzüntü içinde geçirildiğini ifade etti. Bu nedenle bayramın da karamsar ve kaygı verici bir ortamda karşılandığını söyleyen Bahçeli, "Bayramın ifade ettiği bütün değerler, bu mübarek Ramazan ayında iftar yemeklerinde, cuma namazı çıkışlarında, bazı açılış ve parti toplantılarında her yönüyle istismar edilip, sömürülerek bizim için Türkiye açısından bir yıkım projesi olan bazı açılımların propagandasını temel teşkil eden yaklaşımlarla karşı karşıya kalmak, milletimizi diğer sosyal olaylarda olduğu gibi bu konuda da derinden üzmüştür" diye konuştu.

'Amerika'dan gelecek paket'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD yolcusu" olduğunu anımsatan MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanın, Amerika dönüşünde hangi onaylanmış paket değerleriyle geleceği merak edilmektedir. Ancak bizce tahmin edilmektedir. Böyle bir ortamda Sayın Başbakanın matematik bilimiyle sosyolojik tespitlerinin de çok doğru çıkmadığı, hala bayram arifesinde milletimizin bölünmesini cesaretlendirecek yanlış ifadeleri kullanmaya devam ettiği görülmektedir. Sayın Başbakanın, matematik bilimiyle sosyolojik tespitinde, Güneydoğu Anadolu'da iki partinin olduğunu, bu arada da güvenlik güçlerinin bulunduğunu ifade etmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak kabul edilen siyasi partileri Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yok farz ederek, Türkiye'nin bölünmesinde üstün çabaları olan iki siyasi partinin varlığından bahsetmektedir. Sayın Başbakan toprak bütünlüğünü koruyamamaktadır, ülkede istikrarı koruyamamaktadır, bin yıllık kardeşliğimizi koruyamamaktadır.

Sayın Başbakan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarını yok farz etmekte ve MHP'nin Hakkari'deki il binasını dahi koruyamamaktadır. Ve Sayın Başbakan bütün iftar yemeklerinde, cuma namazı çıkışlarında, hala kendileri açısından belirsizlik taşıyan bir Kürt açılımı, bir yıkım projesinin seline kapılmış, sürüklenmektedir."

Bahçeli, kapalı oturumda ne konuşulursa açıklayacak

Devlet Bahçeli, TBMM'nin Ekimde açılacağını hatırlatarak, "Millet iradesi, Meclis'te tecelli eden şekliyle Türkiye'nin temel sorunlarını tartışacaktır. Milletimizin aydınlanmasına vesile olacaktır" dedi.

Partisinin TBMM'de üzerine düşen görevi yerine getireceğini ifade eden Bahçeli, Meclis'te konuyla ilgili kapalı oturum bile olsa, MHP'nin düşüncelerini net olarak ifade edeceğini, ancak kapalı oturum sonrasında milletten saklanan ne varsa "açık kalplilikle tek tek açıklayacağını" söyledi.

Bahçeli, "MHP, açılım projesi adı altında Türkiye'nin bölünmesine çaba gösteren unsurlarla demokrasi içerisinde, yasa ve Anayasa çerçevesinde mücadelesini sürdürecek, Sayın Başbakana bir Anayasal suç işlediğini tekrar tekrar anlatarak, bu yanlış yoldan çıkmasını sağlamanın gayreti içinde olacaktır" diye konuştu.

MHP'nin, "Hiç bir yıkım projesinin unsuru ve aleti olmayacağını" vurgulayan Bahçeli, "MHP, milli ve üniter yapının, toprak bütünlüğünün ve bin yıllık kardeşliğin savunucusu olarak, bütün düşüncelerini halkla paylaşarak, bu yanlış yoldan milletçe kurtuluşun sağlanması için inandığı şekilde mücadelesini sürdürecektir" dedi.