"Başbakan ya hesap verecek ya da..."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Türkiye yolsuzluğun, rüşvetin adete cirit attığı bir yer haline gelmiştir. Başbakan ya mahkemeye hesap verecek ya da tası tarağı toplayıp okyanus ötesinde soluğu alacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli'nin gündeminde 17 Aralık operasyonları ve dış politika vardı. Bahçeli, Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvetin cirit attığı bir ülke haline geldiğini söyledi ve; "Başbakan ya mahkemeye hesap verecek ya da tası tarağı toplayıp okyanus ötesinde soluğu alacak" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Zamanında alınmayan tedbirlerden dolayı uğranılan zararlar faiz yükseltilmesiyle kapatılmaya çalışılmıştır. Başbakan’ın ümüğünüzü sıkarız, ağır bedelini ödeyeceksin diyerek rest çektiği faiz lobisi herkesi şoke etmiştir. Faiz lobisinin kabaran iştahını vatandaşımızın gırtlağından kesmiştir."

"Başbakan Faiz lobisinin eteğine sarılmıştır. 166 milyar dolarlık döviz açığı bulunan sektörün, faiz artışıyla ilgili kredilerde yaşananlar büyük facia yaratacaktır. B ve C planları olduğunu yüzsüzce ifade Başbakan Erdoğan faizcilere sancaktarlık yapmaktan geri durmamıştır. Bu hastalıklı iktidarı halkımız mutlaka alt edecektir."

Bahçeli: AKP çok ciddi oy kaybı yaşadı

"Geçen 91 yılda kayıp ve üzüntülerimiz olduğu kadar kazançlarımız da vardır. İktidar tek partinin tapulu malı değildir. İktidarın muhalefete düşmesi, muhalefetin iktidara yükselmesi siyasetin gereğidir. Ismarlanmış anketler AKP’nin değirmenine su taşımakla meşguldür. Hamdolsun AKP çok ciddi oy kaybı yaşamıştır."

"Başbakan terör estirdikçe milletimizin daha da kaygılanacaktır. Başbakan ve hükümeti demokrasiyi kambur olarak görmektedir. Türk milleti Erdoğan’ın nefret saçan dilinden, politikalarından tiksinme noktasına gelmiştir. Tüm hesaplarını iktidardan hiç gitmemek uğruna yapmıştır. Ayakkabı kutuları dolarlarla dolsun diye oy vermedi vatandaşımız."

"Başbakan milli iradeyi dolandırmıştır. Hükümet suça batmış, her yanı kapkara kesilmiştir. Bu kadar karaya bürünmüş bir iktidar daha görülmemiştir. Türkiye hırsızların koltuklarda oturduğu günleri yaşamaktadır."

Merkez Bankası'nın hesapları tutmadı

"Türkiye ekonomisi çok zor günler geçirmekte, tüm cephelerde bozguna uğramaktadır. AKP hükümetinin benimsediği ekonomi politikalarının hesapsız, ufuksuz, öngörüsüz ve vizyonsuz olduğu yaşanılan tecrübelerle sabittir. Döviz kurlarındaki aşırı oynaklık, Türk Lirası’ndaki endişe verici aşınma ve değer kaybı milletimizi gün be gün yoksullaştırmaktadır."

"17 Aralık 2013 tarihinde 2,03 TL düzeyinde bulunan dolar kuru 27 Ocak 2014 itibariyle rekor kırmış ve 2,39 TL’ye kadar çıkmıştır. Bu kapsamda milli paramızdaki erime yüzde 17,7’yi bulmuştur. Kısa süre içinde Türk Lirası’ndaki bu denli kayıp doğrudan doğruya vatandaşlarımızın gelirini buharlaştırmış, maaş ve ücretlerin satın alma düzeyini geriletmiştir."

Merkez Bankası Başkanı güvenini tartışmaya açtı

"Emekliden memura, çiftçiden esnafa kadar her kesim kaybetmiştir. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 'TL’nin değerini aslanlar gibi koruyacağız, bunu sadece döviz silahıyla yapacağız' diyen Merkez Bankası Başkanı hem kendinin hem de başında bulunduğu kurumun itibar, güven ve kredibilitesini tartışmaya açmıştır. 2013 yılı sonunda Dolar kurunun 1,92 olacağıyla ilgili kehanette bulunan Merkez Bankası Başkanı bunda da yanılmış ve mahcup olmuştur."

"Merkez Bankası’nın hiçbir hesap ve hedefi tutmamıştır. Keza enflasyon hedeflemesindeki başarısızlığı da herkesin malumudur. Dün açıklanan 2014’ün ilk enflasyon rakamı beklentilerden yüksek çıkarak TÜFE’de yüzde 1,72 olarak gerçekleşmiştir."

"Bozulan fiyat istikrarı, tutturulamayan enflasyon hedefleri, sağlanamayan finansal istikrar ve çarpıklaşan makroekonomik denge Merkez Bankası’nın inandırıcılığını yerle bir etmiştir."

"İktidar, Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla oynadıkça ekonominin güvenlik duvarları bir bir yıkılmıştır. Hukuka verilen zararlar, demokrasiye vurulan darbeler, üstelik otoriter dayatmaların panik havasına neden olması ekonomideki sanal bahar havasının gerçek içyüzünü kısa süre içinde açık etmiştir. Dövizdeki patlamayla mücadele edemeyen hükümetin devasa faiz arttırma yoluna giderek soluklanmaya ve günü kurtarmaya çalışması ekonomi politikalarındaki iflası teyit ettiği gibi, istikrar masallarını da yalanlamıştır."

Başbakan mahkemede hesap verecek

"Türkiye yolsuzluğun ve rüşvetin adeta cirit attığı, devletin üstüne çöktüğü bir yer haline gelmiştir. Başbakan ananas ve tesbih şifresi üzerine kafa yoracağına, yargı yakasından tuttuğunda, yandaş işadamları kendisini ele verdiğinde ne yapacağını şimdiden planlamalıdır. Böyle giderse yakın vadede kendisinin önünde sadece iki yol kalacaktır: Ya mahkemede hesap verecek, ya da tası tarağı toplayıp okyanus ötesinde soluğu alacaktır."

"Mahkeme kararı olmaksızın özel hayatlar delik deşik edilmiştir. Telefonla konuşmak sanki işkenceye dönmüştür. Başbakan ve hükümetinin telefon dinlemeleriyle ilgili kanun değişikliği hazırlığı, bulaştıkları rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtme sinsiliğine hizmet etmektedir."

"Başbakan ilk defa ofisine böcek konulduğunu duyurmuştur. Böcek sürüsü yolunu şaşırmış sonunda Başbakan'ı da dinlemeye almıştır. Adli sürecin nasıl işleyeceği bizim için önemlidir. Kanun kaçakları, kamu bankalarını soyanlar, ayakkabıcılar, kasacılar devlete sırtını dayayan haramzadeler beşeri adaletten kurtulamayacaktır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir