"Basında çıkan iddialar gerçek dışıdır”

Yılmaz, "Jandarma raporu basına sızmadığı halde, Emniyet raporu yanlış bir biçimde sızıyor. Bu da Emniyet'e yönelik şüpheleri yoğunlaştırıyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Avukatı Muzaffer Yılmaz, "Basında çıkan görüntülerdeki kişilerin Sayın Baykal ve Sayın Baytok olduğuna ve kasetin montaj olmadığına ilişkin iddialar tamamen gerçek dışıdır" dedi.

Yılmaz, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine bürosunda basın toplantısı düzenledi.

Baykal'ın avukatı Yılmaz, "Yazılı ve görsel basında çıkan ve görüntülerdeki kişilerin Sayın Baykal ve Sayın Baytok olduğuna ilişkin ve kasetin montaj olmadığına ilişkin iddialar tamamen gerçek dışıdır. Emniyet Kriminal Raporu'nun ve Jandarma Kriminal Raporu'nun hiçbir yerinde Sayın Deniz Baykal'ın ismi geçmediği gibi, görüntülerin Sayın Baykal'a ait olduğuna ilişkin hiçbir ifade yer almamaktadır" dedi.

Yılmaz, Jandarma Kriminal Raporu'nun basına sızmadığı halde, Emniyet Kriminal Raporu'nun basına yanlış biçimde sızmasının Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik şüpheleri yoğunlaştırdığını ifade etti.

Yılmaz, Savcılığa sunulan Jandarma Kriminal raporunda, ''Görüntülerin kesme, yapıştırma ve kopyalama yoluyla elde edildiğinin, Baykal olduğu iddia edilen kişinin yüzünün karartıldığının ve flulaştırıldığının'' belirtildiğini söyledi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Kriminal ve Jandarma Kriminal daire başkanlıklarının söz konusu görüntülere ilişkin inceleme raporları, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

Yılmaz, raporda, ''Görüntülerin kopya olması nedeniyle kişilerin gerçek olup olmadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığının'' belirtildiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir